Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1
2

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Flank steak, s mladými šampiňónmi a klíčkami, foccacia

Šuhajíci pri panvici
Veľká noc je tu a my sme na Gastromenu.sk pre Teba pripravili, v podaní Šuhajíkov pri panvici, tento originálny veľkonočný recept.

Toto chutné jedlo, ktoré je určené hlavne pre mäsožravcov, by nemalo chýbať na veľkonočnom stole. Prečo? Výživová hodnota hovädzieho mäsa zaručí potrebnú imunitu voči vírusom a ešte dodá telu dostatočnú energiu. Feta syr je probiotikum, ktoré je takisto dobrým ochráncom voči vírusom - aktuálne koronavírusu. Šampiňóny a celkovo hríby sú výborným antioxidantom, ktoré prečisťujú náš organizmus. To všetko je zakončené bylinkami a najmä žeruchou, ktorá je nenahraditeľná pre našu látkovú premenu. Prečisťuje krv, stimuluje činnosť pečene, pankreasu a žlčníka.

Pozri aj ďalšie originálne veľkonočné recepty od "Šuhajíkov":

Polievka z medvedieho cesnaku a pošírovaným vajíčkom

Sendvič s údeným karé a cviklou

Slaná socca torta


Sleduj Šuhajíkov aj na Facebook-u Šuhajíci pri panvici

Suroviny

• 800 g. steaku Flank • 500 g. šampiňónov • 50 g. mungo klíčkov • 20 g. medvedieho cesnaku • 50 g. jarnej cibuľky • 5 cl. bieleho vína • 150 g. masla • 2 strúčiky cesnaku •  olivový olej •  soľ •  čierne mleté korenie •  feta syr •  foccacia •  mikrobylinky •  špenátový olej
Recept Flank steak, s mladými šampiňónmi a klíčkami, foccacia na Gastromenu.sk

Postup

Na začiatok si pripravíme olejový wellness na steak. Olej zohrejeme na izbovú teplotu a vmasírujeme do mäsa. Na rozpálenej panvici opečieme steak približne 2,5 minúty z každej strany. Pridáme maslo, cesnak, soľ a korenie. Steak prelievame maslom (ak sa doma nájdu čerstvé bylinky môžeme ich prihodiť k steaku na panvicu). Mäsko s cesnakom a maslom zabalíme do alobalu a necháme oddychovať cca 10 min.

V panvici rozpustíme maslo, pridáme rozpolené šampiňóny. Orestujeme, zalejeme vínom, osolíme, okoreníme, prihodíme klíčky, jarnú cibuľku a medvedí cesnak nasekaný na tenké 2 - 3 mm prúžky. Na koniec zjemníme studeným maslom. Foccaciu si opečieme na grile alebo suchej panvici. Podľa chuti môžeme potrieť cesnakom.

Pri servírovaní použijeme rozmrvený feta syr a čerstvé mikrobylinky ako sú žerucha, rukola, brokolica alebo reďkovka. Mikrobylinky sú plné antioxidantov, vitamínov, minerálov a živín. Na jar predstavujú ideálny spôsob, na dodanie potrebných vitamínov a posilnenie imunity. Vďaka tomu vám tento recept nebude iba výborne chutiť, ale zároveň doprajete svojmu telu dávku vitamínov.

Veselú Veľkú noc prajú Šuhajíci pri panvici

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
96,7 tis


Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
871,1 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
05.01.2021
3508,2 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
05.01.2021
4298 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Neváhaj si objednať od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk. Pri každej objednávke dostávaš kredit, s ktorým ušetríš 3%. Tešíme sa na tvoju objednávku...
31.10.2020
1957,7 tis