Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Slaná socca torta

Šuhajíci pri panvici
Veľká noc je tu a my sme na Gastromenu.sk pre Teba pripravili, v podaní Šuhajíkov pri panvici, tento originálny veľkonočný recept.

Nedaj sa pomýliť slovom torta v názve receptu. Podstatou tohto veľkonočného receptu sú placky z cícerovej múky. Navyše, je tu obrovský priestor pre tvoju fantáziu a obľúbenú chuť, pretože si ju môžeš naplniť tak, ako Ti najviac chutí. Aj keď sa to zdá zložité, opak je pravdou. Na prípravu tohto receptu si vyhraď zhruba 30 minút.

"Šuhajíci" tortu vyskladali z viacerých poschodí. Prvé sa skladá z vegánskej bryndze a šalátu. Druhé poschodie obsahuje orestované šampiňóny. Nasledujúce poschodie sa skladá z cviklového humusu a natrhanej rukoly. Štvrté poschodie obsahuje opäť bryndzu so šalátom, potom opäť orestované šampiňóny a na záver ide znova bryndza so šalátom a čerstvou zeleninou na ozdobu.

Pozri aj ďalšie originálne veľkonočné recepty od "Šuhajíkov":

Polievka z medvedieho cesnaku a pošírovaným vajíčkom

Sendvič s údeným karé a cviklou

Flank steak, s mladými šampiňónmi a klíčkami, foccacia


Sleduj Šuhajíkov aj na Facebook-u Šuhajíci pri panvici

Suroviny

•  Recept na socca placky (4 porcie): • 230 g. cícerovej múky • 370 ml. vody • 5 lyžíc olivového oleja •  soľ •  obľúbené bylinky •  cibuľa •  semiačka
Recept Slaná socca torta na Gastromenu.sk

Postup

Z uvedených ingrediencií (hore) mixérom alebo metličkou vymiešame cesto, ktoré by malo byť o niečo hustejšie ako je palacinkové cesto. Soccu pripravíme na panvici na dostatočnom množstve oleja. Z každej strany sa opeká približne minútu a pol.

Na začiatok si pripravíme socca placky a všetky prísady, ktorými budeme tortu plniť. Šampiňóny nakrájame na plátky a 5 minút orestujeme na oleji alebo masle. Umyjeme šalát, natrháme ho na menšie kúsky a môžeme sa pustiť do hravého plnenia torty. Spodnú časť každej ďalšej placky potierame tenkou vrstvou vegánskej bryndze, aby sa nám torta pri krájaní nerozpadávala a pekne držala pokope.

Recept na vegánsku bryndzu:

2 biele tofu (180 g)
100 ml rastlinného mlieka
2 pl lahôdkového droždia
1 čl soli
1 pl jablčného octu

Všetky ingrediencie spolu vymixujeme. Ak máte radi príchuť údenej bryndze, nahraďte jedno biele tofu údeným.

Recept na cícerovú nátierku:

250 g uvareného cíceru (môže byť aj zaváraný)
1 upečenú alebo zaváranú repu
1 pl sezamovej pasty tahini
1 pl jablčného octu
1 čl citrónovej šťavy
1 malý strúčik cesnaku
soľ, voda

V hlbokej a užšej nádobe rozmixujeme do hladka cícer, upečenú repu, tahini, jablčný ocot, citrónovú šťavu, strúčik cesnaku a pridáme soľ podľa chuti. Následne pridáme čistú vodu podľa požadovanej konzistencie.

Veselú Veľkú noc prajú Šuhajíci pri panvici