Veľká noc je tu a my sme na Gastromenu.sk pre Teba pripravili, v podaní 
Šuhajíkov pri panvici, tento originálny veľkonočný recept.
Tento recept v podaní 
Šuhajíkov pri panvici je trošku náročnejší. Ale tu je dôležitý výsledok. Ten Ťa nakoniec úplne dostane! Garantujeme, že si na tomto "sendviči" všetci v rodine pochutia :-) Lahodná chuť cviklového relishu, doplneného šťavnatým karé, lístkami zeleného špenátu a to všetko podávané na chrumkavom chlebíku, pokvapkaného olivovým olejom je tou extázou, ktorou sa môžeš cez túto Veľkú noc pred všetkými pochváliť. 
Pozri aj ďalšie originálne veľkonočné recepty od "Šuhajíkov":
▫ 
Polievka z medvedieho cesnaku a pošírovaným vajíčkom
▫ 
Flank steak, s mladými šampiňónmi a klíčkami, foccacia
▫ 
Slaná socca torta
Sleduj 
Šuhajíkov aj na Facebook-u 
Šuhajíci pri panvici
 
  
                      
 
  
Suroviny
  •   Na údené karé potrebujeme:
   • 600 g. bravčového karé
   • 1 lyžica červenej papriky
   • 1 lyžica celého koriandru
   •   1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
   •   1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
   •   1/3 čajovej lyžičky mletého chilli
   •   1/3 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
   • 1 lyžička cukru
   •   soľ, voda
  
  •   Cviklový relish:
   • 200 g. varenej cvikly (celej)
   • 1 lyžica kyslej smotany
   • 1 lyžica majonézy
   •   Aceto balsamico na dochutenie
   •   soľ, mleté čierne korenie
   •   Nakladaná zelenina:
   •   reďkovka
   •   červená cibuľa
  
  •   Nálev:
   • 0,5 l. vody
   • 0,25 l. octu
   • 4 lyžice cukru
   • 1 lyžica soli
   • 1 strúčik cesnaku
   •   1/2 čajovej lyžičky čierneho celého korenia
   •   1/2 čajovej lyžičky nového korenia
   •   1/2 čajovej lyžičky bobkového listu
   •   1/2 čajovej lyžičky horčicových semienok
   •   1/2 čajovej lyžičky semienok koriandru
  
  •   Ešte budeme potrebovať:
   •   chlieb
   •   špenát
   •   olivový olej
  
 
  
 
 
Postup
 Bravčové karé očistíme a naložíme do soľanky. Soľanku pripravíme tak, že do čistej studenej vody vmiešame soľ (50 g soli na liter vody). Mäso ponoríme do soľanky a necháme v chladničke 24 hodín. Následne mäso vyberieme a dôkladne umyjeme pod studenou vodu.
Z korenín, cukru a štipky soli vymiešame zmes, v ktorej obalíme osušené karé. Karé stiahneme do fólie na "salónku", aby si držalo tvar. Zavákujeme a varíme sous-vide 3 hodiny pri 65 stupňoch. Zrejme nie každý má doma sous-vide prístroj, preto máme pre vás skvelú radu. Dá sa to bezproblémovo zvládnuť aj v rúre. Do hlbokého plechu dáme do 2⁄3 vodu a do nej vložíme mäso. Takto to vložíme do rúry, ktorú nastavíme na 70 stupňov a varíme 3 hodiny. Po uvarení mäso rýchlo schladíme vo vode. Pred podávaním karé zaúdime. My sme údili v keramickom grile, ale môžete i v udiarni, alebo údiacou pištoľou. Hotové mäso nakrájame na tenké plátky. 
Cviklu prekrojíme na menšie kúsky a spolu so smotanou dáme do mixéra. Rozmixujeme na malé kúsky tak, aby bolo cítiť textúru cvikly. Ochutíme soľou, korením a balsamicom. 
Na nakladanú zeleninu si pripravíme nálev. Všetky suroviny dáme do jedného hrnca a povaríme 5 minút. Cibuľu a reďkovku nakrájame na mesiačiky, vložíme do zaváraninového pohára a zalejeme horúcim nálevom. Po vychladnutí dáme do chladničky a necháme odpočívať po dobu 24 hodín. Garantujeme vám, že túto zeleninu si zamilujete. 
A už sa blížime k záveru... Chlieb jemne potrieme olivovým olejom a opečieme. Na chlieb natrieme cviklu a uložíme zopár listov špenátu. Následne na to uložíme tenké plátky mäsa, ktorým vôbec nešetríme. K tomu podáme našu nakladanú zeleninku. Výsledok stojí rozhodne za to a vy si budete oblizovať prsty.
Veselú Veľkú noc prajú Šuhajíci pri panvici