Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Sendvič s údeným karé a cviklou

Šuhajíci pri panvici
Veľká noc je tu a my sme na Gastromenu.sk pre Teba pripravili, v podaní Šuhajíkov pri panvici, tento originálny veľkonočný recept.

Tento recept v podaní Šuhajíkov pri panvici je trošku náročnejší. Ale tu je dôležitý výsledok. Ten Ťa nakoniec úplne dostane! Garantujeme, že si na tomto "sendviči" všetci v rodine pochutia :-) Lahodná chuť cviklového relishu, doplneného šťavnatým karé, lístkami zeleného špenátu a to všetko podávané na chrumkavom chlebíku, pokvapkaného olivovým olejom je tou extázou, ktorou sa môžeš cez túto Veľkú noc pred všetkými pochváliť.

Pozri aj ďalšie originálne veľkonočné recepty od "Šuhajíkov":

Polievka z medvedieho cesnaku a pošírovaným vajíčkom

Flank steak, s mladými šampiňónmi a klíčkami, foccacia

Slaná socca torta


Sleduj Šuhajíkov aj na Facebook-u Šuhajíci pri panvici

Suroviny

•  Na údené karé potrebujeme: • 600 g. bravčového karé • 1 lyžica červenej papriky • 1 lyžica celého koriandru •  1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia •  1/2 čajovej lyžičky mletej rasce •  1/3 čajovej lyžičky mletého chilli •  1/3 čajovej lyžičky sušeného cesnaku • 1 lyžička cukru •  soľ, voda •  Cviklový relish: • 200 g. varenej cvikly (celej) • 1 lyžica kyslej smotany • 1 lyžica majonézy •  Aceto balsamico na dochutenie •  soľ, mleté čierne korenie •  Nakladaná zelenina: •  reďkovka •  červená cibuľa •  Nálev: • 0,5 l. vody • 0,25 l. octu • 4 lyžice cukru • 1 lyžica soli • 1 strúčik cesnaku •  1/2 čajovej lyžičky čierneho celého korenia •  1/2 čajovej lyžičky nového korenia •  1/2 čajovej lyžičky bobkového listu •  1/2 čajovej lyžičky horčicových semienok •  1/2 čajovej lyžičky semienok koriandru •  Ešte budeme potrebovať: •  chlieb •  špenát •  olivový olej
Recept Sendvič s údeným karé a cviklou na Gastromenu.sk

Postup

Bravčové karé očistíme a naložíme do soľanky. Soľanku pripravíme tak, že do čistej studenej vody vmiešame soľ (50 g soli na liter vody). Mäso ponoríme do soľanky a necháme v chladničke 24 hodín. Následne mäso vyberieme a dôkladne umyjeme pod studenou vodu.

Z korenín, cukru a štipky soli vymiešame zmes, v ktorej obalíme osušené karé. Karé stiahneme do fólie na "salónku", aby si držalo tvar. Zavákujeme a varíme sous-vide 3 hodiny pri 65 stupňoch. Zrejme nie každý má doma sous-vide prístroj, preto máme pre vás skvelú radu. Dá sa to bezproblémovo zvládnuť aj v rúre. Do hlbokého plechu dáme do 2⁄3 vodu a do nej vložíme mäso. Takto to vložíme do rúry, ktorú nastavíme na 70 stupňov a varíme 3 hodiny. Po uvarení mäso rýchlo schladíme vo vode. Pred podávaním karé zaúdime. My sme údili v keramickom grile, ale môžete i v udiarni, alebo údiacou pištoľou. Hotové mäso nakrájame na tenké plátky.

Cviklu prekrojíme na menšie kúsky a spolu so smotanou dáme do mixéra. Rozmixujeme na malé kúsky tak, aby bolo cítiť textúru cvikly. Ochutíme soľou, korením a balsamicom.

Na nakladanú zeleninu si pripravíme nálev. Všetky suroviny dáme do jedného hrnca a povaríme 5 minút. Cibuľu a reďkovku nakrájame na mesiačiky, vložíme do zaváraninového pohára a zalejeme horúcim nálevom. Po vychladnutí dáme do chladničky a necháme odpočívať po dobu 24 hodín. Garantujeme vám, že túto zeleninu si zamilujete.

A už sa blížime k záveru... Chlieb jemne potrieme olivovým olejom a opečieme. Na chlieb natrieme cviklu a uložíme zopár listov špenátu. Následne na to uložíme tenké plátky mäsa, ktorým vôbec nešetríme. K tomu podáme našu nakladanú zeleninku. Výsledok stojí rozhodne za to a vy si budete oblizovať prsty.

Veselú Veľkú noc prajú Šuhajíci pri panvici