Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Polievka z medvedieho cesnaku a pošírovaným vajíčkom

Šuhajíci pri panvici
Veľká noc je tu a my sme na Gastromenu.sk pre Teba pripravili, v podaní Šuhajíkov pri panvici, tento originálny veľkonočný recept.

Táto jednoduchá ale o to chutnejšia polievka je dobrým začiatkom pri obede počas veľkonočných sviatkov. Medvedí cesnak je sezónnou surovinou a komu sa nelení, vie si ho zadovážiť aj priamym zberom v lese. Kto nemá prístup do lesa, vie si túto obľúbenú zeleninu kúpiť počas týchto jarných dní vo väčšom obchode, alebo na domácom trhu.

Pozri aj ďalšie originálne veľkonočné recepty od "Šuhajíkov":

Sendvič s údeným karé a cviklou

Flank steak, s mladými šampiňónmi a klíčkami, foccacia

Slaná socca torta


Sleduj Šuhajíkov aj na Facebook-u Šuhajíci pri panvici


Suroviny

• 50 g. šalotky • 100 g. rozpusteného masla • 200 g. cukety • 300 g. zemiakov • 700 ml. mlieka • 200 ml. 33% smotany • 100 g. medvedieho cesnaku •  soľ •  biele korenie •  muškátový orech •  čerstvý kôpor •  chlieb (najlepšie starší) • 4 ks. vajcia •  ocot
Recept Polievka z medvedieho cesnaku a pošírovaným vajíčkom na Gastromenu.sk

Postup

Šalotku si nakrájame a orestujeme na rozpustenom masle. Pridáme pokrájanú cuketu a zemiaky, ktoré so šalotkou krátko orestujeme. Zalejeme mliekom a varíme približne 15 minút, kým nebudú zemiaky úplne mäkké. Ku koncu pridáme medvedí cesnak a smotanu na zjemnenie. Následne všetko rozmixujeme a dochutíme podľa chuti.

Príloha:
Na troške masla opečieme kúsky chlebíka a pridáme k nemu nasekaný kôpor. Následne v octovej vode pripravíme pošírované vajíčka.

Veselú Veľkú noc prajú Šuhajíci pri panvici