Denné menu

On-line donáška






 


Blog Gastromenu.sk


Hľadali dokonale vyladený gin, otvorili vlastnú destilérku
V Trenčianskych Tepliciach priamo na vstupe do kúpeľného parku vznikla nová prevádzka, ktorej energia priam pozýva na návštevu. Spoznajte príbeh lokálnej destilérky Likérka, v ktorej sa vyrába remeselný slovenský gin TOISON a bylinný likér Dr....
Aktualizované 21.07.2021
» čítaj ďalej
Otvorené viechy v Malých Karpatoch (r. 2021)
Malokarpatskí vinári vás počas júla až októbra 2021 srdečne pozývajú do svojich viech, v ktorých budete mať možnosť sa s nimi zoznámiť a porozprávať o výrobe ich vín. Ochutnajte vynikajúce vínka v kamenných pivniciach, podbrániach vinohradníckych domov, alebo v...
Aktualizované 13.07.2021
» čítaj ďalej

Niečo extra? Zážitková gastronómia
Zážitková gastronómia sa s modernou kultúrou zžíva po stáročia. Napriek tomu sa o nej v minulom roku začalo hovoriť ako o významnom trende. Je azda dôvodom vývoj estetiky jedla... alebo hovoríme o riskantnom marketingovom ťahu? obr. 1 - Angelique Schmeinck ponúkla prvé...
Aktualizované 29.06.2021
» čítaj ďalej
Po čom ženy túžia
"Sorry, guys, but you won’t be able to get a reservation at our hotel - ever - because only women are allowed". Túto vetu by ste si pravdepodobne vypočuli, ak by ste si chceli ako muž rezervovať ubytovanie v hoteli Som Dona na Malorke. Nedávno otvorený hotel totiž poskytuje ubytovanie...
Aktualizované 19.06.2021
» čítaj ďalej

História vinárstva na Slovensku Najväčšia epidémia európskeho vinohradníctva - fyloxéra
V minulosti, rovnako ako dnes, sužovali vinohradníkov rôzne choroby viniča (napríklad perenospóra, múčnatka viničová a ďalšie). Žiadne neboli natoľko devastačné, že by prepukli do globálnej epidémie. S jedinou výnimkou. Tou sa stala fyloxéra, ktorá zasiahla takmer celý...
Aktualizované 08.06.2021
» čítaj ďalej
História vinárstva na Slovensku: Počiatky šumivých vín II.
V prvej časti článku o histórii šumivých vín sme spomínali, že Johann Fischer a Michal Schönbauer založili v Bratislave prvú "nefrancúzsku" spoločnosť na výrobu sektov na svete. Úspech tejto bratislavskej firmy tkvel okrem iného v tom, že ich vedúci výroby A. Geiger strávil...
Aktualizované 25.05.2021
» čítaj ďalej

Aby gastro prežilo, potrebuje od štátu cielenú pomoc - Vojto Artz pre Hospodárske noviny
Prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Vojto Artz odpovedal na otázky redaktora Hospodárskych novín Pavla Novotného. Junior Milan Zimný Koval prichádza s novým podcastom "Chutný". Jeho prvým hosťom bol prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Vojto...
Aktualizované 23.05.2021
» čítaj ďalej
História vinárstva na Slovensku Počiatky šumivých vín I.
Počiatky šumivého vína sú pevne späté s oblasťou Champagne vo Francúzsku. Už v 18. storočí tam bolo etablovaných viacero firiem, ktoré vyvážali svoje produkty nielen do priľahlých oblastí, ale aj do vzdialenejších kútov Európy. Bolo to obdobie, kedy Francúzsko rozširovalo...
Aktualizované 22.05.2021
» čítaj ďalej

Vojto Artz: Reštart gastra po korone bude silný, náročný, ale na niečo aj dobrý
Vypočujte si prvý diel podcastu Chutný. Hosťom je Vojto Artz, prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Ľudia chcú zážitok Cieľom je, aby jedlo bolo pôžitok a to okolo zážitok. Prvú skúsenosť s varením má zo štyroch rokov. Už vtedy mal v sebe túžbu...
Aktualizované 18.05.2021
» čítaj ďalej
Katarína Nádaská priblíži kuriozity z kuchyne našich predkov v zábavnom webinári
Kuchyňa nebola pre našich predkov iba priestorom, kde spoločne zasadali ku stolu, ale aj posvätným miestom opradeným zvykmi, obradmi či dokonca poverami. Významná etnologička a historička, Katarína Nádaská, už tradične vo svojej fascinujúcej online prednáške v nedeľu 23. mája...
Aktualizované 12.05.2021
» čítaj ďalej

Exkluzívne okienko Doroty Pospíšilovej: Sú prihlásené tri nové odrody do ŠOS
Každá nová odroda na Slovensku podlieha registrácii a zápisu do Štátnej odrodovej knihy, ktoré vykonáva Ústredný a kontrolný ústav poľnohospodársky (ÚKSÚP). Tomuto aktu predchádza proces tzv. Štátnej odrodovej skúšky (ŠOS). Týka sa všetkých vyšľachtených odrôd, ktoré...
Aktualizované 04.05.2021
» čítaj ďalej
Poznáme víťaza výherného kvízu: Barolo - jedno z najprestížnejších talianskych vín
Tak a je to tu! Výherný kvíz "Barolo - jedno z najprestížnejších talianskych vín" máme za sebou. Víťaz kvízu je Lenka Š. z TrnavyGratulujeme! Ostatní ale opäť nemusíte smútiť. Ďalší výherný kvíz o zaujímavú fľašu vína, sa už pripravuje....
Aktualizované 02.05.2021
» čítaj ďalej

Tradičné suroviny a jedlá našich predkov
Kuchyňa nebola pre našich predkov iba priestorom, kde spoločne zasadali ku stolu, ale aj posvätným miestom opradeným zvykmi, obradmi či dokonca poverami. Aké arómy v bežné dni prevoniavali pradávne domácnosti a čo nesmelo chýbať na sviatočnom stole? Aké suroviny tvorili základ...
Aktualizované 05.05.2021
» čítaj ďalej
Stavby postavené ako prejav lásky
V priebehu histórie muži vyjadrili lásku svojim milovaným ženám prostredníctvom jedinečných stavebných projektov. Pozrite sa s nami na päť pamiatok, ktoré sú späté s láskou, a ktoré vznikli práve vďaka tomuto silnému citu. Tádž Mahál, India Počas svojej...
Aktualizované 26.04.2021
» čítaj ďalej

Sklenený hotel v talianskej Terruggii láka zaujímavou architektúrou
Na kúsku krásnej prírody, v talianskej oblasti Monferrato, kde rastú vzácne hľuzovky, pestujú sa vynikajúce hrozná a vyrábajú najdelikátnejšie vína bol postavený hotel, ktorý sa vymyká ostatným stavbám svojim skleneným dizajnom i kvalitou poskytovaných...
Aktualizované 18.04.2021
» čítaj ďalej
Taliansky Parc Hotel Florian rozšíril kapacitu ubytovania o luxusné suity v trojmetrovej výške
Útulné izby hotela Parc Hotel Florian, ktorý sa nachádza na úpätí dediny Siusi allo Sciliar v Taliansku, poskytujú už mnoho rokov perfektný celoročný prázdninový zážitok. Veľkým benefitom tejto nehnuteľnosti je nádherný park, v ktorom sa môžete zdržiavať medzi starými...
Aktualizované 13.04.2021
» čítaj ďalej

Kráľovské Barolo, víno (nielen) pre kráľov
Barolo - jedno z najprestížnejších talianskych vín, pochádzajúce z regiónu Piemont, pozná ho hádam každý "vínomilec". Aké je, čo v sebe skrýva? Víno, ktoré si vyžaduje vysokú starostlivosť nielen pri pestovaní hrozna, ale aj neskôr pri výrobe. Víno, ktoré zreje do krásy a...
Aktualizované 09.04.2021
» čítaj ďalej
Šesť výnimočných svetových hotelov, otvorených v roku 2020
Napriek kríze bolo minulý rok na celom svete otvorených veľa nových a štýlových hotelov. Nechajte sa inšpirovať týmito premyslenými a okázalými ubytovacími zariadeniami, ktoré už privítali prvé stovky návštevníkov a pýšia sa len tými najlepšími...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Pozrite sa, kto vyhral výherný kvíz - Barbera, ktorá získala status vinnej princezny
Tak a je to tu. Výherný kvíz "Barbera, ktorá získala status vinnej princezny" máme úspešne za sebou. Víťaz kvízu je Norbert Á. z Rimavskej Soboty - Gratulujeme! Ostatní ale nemusíte smútiť. Ďalší kvíz, o zaujímavú fľašu vína, už pripravujeme. Všetko sa...
Aktualizované 02.05.2021
» čítaj ďalej
Správny čas na detoxikáciu organizmu je práve teraz
Keď sa ráno prebúdzate na vtáčí spev, slnko badateľne vychádza skôr a čoraz neskôr zapadá, vo vzduchu cítiť tú neopísateľnú vôňu sviežosti, je tu jar, obdobie nového začiatku a obnovy nielen v prírode, ale aj v našich...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

5 životných lekcií, ktoré nám priniesla pandémia ochorenia Covid
Počas posledných niekoľko mesiacov prevrátila náš život naopak pandémia korona vírusu. A zmenila nielen spôsob nášho života a práce, ale aj to, ako myslíme a správame sa. Zasiahnutá bola každá časť sveta a bol ovplyvnený každý aspekt života. Naše každodenné rutiny boli...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Najkrajšie národné parky sveta
Zvlášť v dnešnom období mnohí z nás vyhľadávajú možnosti relaxácie a oddychu v prírode. My sme pre vás v nasledujúcich riadkoch pripravili prechádzku nádhernými zákutiami, kde je atmosféra divokej prírody, nekonečných výhľadov a všadeprítomného pokoja cítiť na každom...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Dubai Miracle Garden, záhrada ktorá láka na zážitok krásy, vône i zázrakov
Každý rok od polovice novembra až do polovice mája ožíva v Dubaji priestor krásy, farieb a vôní Dubai Miracle Garden. Plocha s rozlohou 72 000 m² ponúka návštevníkom unikátny estetický zážitok. Jedinečné projekty k Dubaju skrátka patria. Najvyšší mrakodrap, lyžiarske...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Zúčastnite sa webinára plánovania jedálnička s Barborou Kyškovou (Drahovskou)
Webinár plánovanie jedálnička vás dovedie k pestrému a vyváženému týždennému jedálničku, ušetrí peniaze, čas, nervy, prestanete plytvať jedlom a otázka, čo dnes budem variť, vás už určite nebude denno denne niekoľkokrát strašiť. Najväčším plusom plánovania bolo a je...
Aktualizované 24.03.2021
» čítaj ďalej

Hotel Marqués de Riscal v španielskej vinárskej oblasti Rioja
V srdci španielskeho regiónu Rioja Alavesa je od septembra 2006 otvorený hotel Marqués de Riscal. Hotel navrhol a vytvoril Frank O. Gehry, jeden z najuznávanejších svetových architektov a autor umeleckých diel. Okrem iného je Gehry autorom napríklad známeho Guggenheimovho múzea v...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Francúzska madam BAGETA oslavuje sté narodeniny
Či ste sa ocitli v uliciach Paríža po prvý alebo niekoľký krát, určité veci sa nemenia. Štýlovo oblečené Parížanky, podnikatelia, obchodníci, študenti i turisti kráčajúci mestom si pochutnávajú na chrumkavej, čerstvo upečenej bagete. Ak ju práve nekonzumujú, určite ju...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Jahňacie mäso na Veľkú noc patrí! - tvrdí šéfkuchár. Prečo sa naň zabúda?
Veľká noc patrí k najobľúbenejším sviatkom roka, o tom niet pochýb. Nielenže je neklamnou známkou blížiacej sa jari, no pre mnohých z nás tiež oslavou kresťanstva, symbolom dobrého jedla i pitia či radosti z prebúdzajúcej sa prírody. Keďže Veľká noc sa považuje v našich...
Aktualizované 16.03.2021
» čítaj ďalej
Barbera sa nenechá zahanbiť, aj keď líčka má červené
Purpurovo červená, temná, intenzívna. Taká je charakteristická farba Barbery, jednej z najrozšírenejších talianskych odrôd. Nájdete ju takmer všade v Taliansku (najmä v regiónoch Emilia Romagna, Sardínia, Lombardia), dokonca i za hranicami (USA, Austrália). Svoje korene má však...
Aktualizované 09.04.2021
» čítaj ďalej

Mladá Slovenka, ktorá sa presadila vo svete hotelierstva aj ako generálna manažérka hotela
Kristina Sandorova mladá a úspešná profesionálka, ktorá pracovala vo viacerých renomovaných (aj novootvorených) hoteloch, ale aj gastronomických prevádzkach na rôznych miestach sveta. Okrem prác v bežnej prevádzke hotelov sa vypracovala aj do top manažmentu niektorých z nich. O...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Holistické pobyty sa stávajú čoraz populárnejšie. Počuli ste už o nich?
Slovo HOLISTAY predstavuje spojenie dvoch anglických slov, holiday a stay. Znamená to obdobie oddychu, ktoré strávime skutočným relaxom a dovolenkovými aktivitami, ale na dosah svojho domova. Holistické pobyty sa po prvý krát objavili počas finančnej krízy v rokoch 2007 - 2010 v...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Soulful Hotel Silena - miesto so silným príbehom
Mladý manželský pár Ida a Jozef Mairovci v roku 1985 začal prevádzkovať tradičný alpský hotel so siedmymi izbami priamo uprostred nádhernej prírody južného Tirolska. Hotel postupne renovovali a rozširovali jeho priestory. Pristavali podkrovie, garáž, rozšírili jedáleň,...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Mäsiarstvo bez mäsa? Áno a stretlo sa s veľmi pozitívnym ohlasom
Počuli ste už o mäsiarstve, kde nenájdete ani kúsok mäsa? Vegánske výrobky, ktoré vyzerajú i chutia ako skutočné mäso, mliečne kokteily bez mlieka a šľahačky, to všetko ponúkajú v Rudy´s Vegan Butcher na Upper Street v metropole Veľkej Británie. Obchodík bol slávnostne...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

V oblakoch vôní a farieb na tradičných koreninových trhoviskách sveta
Koreniny od nepamäti patria do našich kuchýň. Na Slovensku sa nezaobídeme bez voňavej majoránky, červenej papriky, rasce i sušeného cesnaku. Na potulkách svetom sa zoznamujeme s koreninami, ktoré sú pre nás chuťovo nové, niekedy prekvapivo chutné, inokedy nečakané. Dnes vás...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Webinár poradí, ako v čase pandemickej krízy pomôcť podnikaniu v gastronómii prežiť a dokonca prosperovať
V súčasnosti hrozí, že následky lockdownu neprežije 60% gastronomických prevádzok na Slovensku. O tom, ako sa tomuto osudu vyhnúť, porozpráva úspešný slovenský podnikateľ v gastronómii, konzultant malých podnikateľov a autor projektu Kompas pomoci, Oto Kóňa. Vo svojom webinári...
Aktualizované 02.05.2021
» čítaj ďalej

Mesto Bratislava a Metropolitný inštitút Bratislavy obnovujú slávne mestské kúpele Grössling
Kúpele Grössling boli v minulosti obľúbeným miestom relaxu, stretávania sa a športu. Dnes sa svojou rekonštrukciou vracajú späť do života, aby sa stali spoločenským priestorom pre všetkých Bratislavčanov. Mestské kúpele Grössling sú ikonickou stavbou Bratislavy. Budova z...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Večeru si môžete vychutnať aj v úplnej tme
Túžite zažiť niečo výnimočné? Netradičný gastronomický zážitok ponúka reštaurácia Nox - Dine in the Dark v Singapure. Ochutnáte výnimočné jedlá, ktoré sa konzumujú v absolútnej tme. Vynikajúce tajomné degustačné menu vopred nepoznáte, čo zvyšuje atmosféru...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Nevyhnutné zmeny v poskytovaní hotelových služieb po znovuobnovení cestovania
Hotelový priemysel bol a je počas pandémie tvrdo zasiahnutý. Hotely po celom svete robia opatrenia, aby sa prichádzajúci hostia cítili v ich zariadeniach bezpečne. Cestovateľský portál Trafalgar urobil prieskum, aké nové zmeny, ktoré sa doteraz v hoteloch neuplatňovali, alebo...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Japonské jedlá milujú konzumenti na celom svete
Japonská kuchyňa je jednou z najobľúbenejších gastronómii sveta. Vďaka svojej pestrosti, rozmanitosti a vzájomnej vyváženosti je nielen chutná, ale aj považovaná za jednu z najzdravších. Vraj práve kuchyni vďačia Japonci za svoju dlhovekosť. Japonská tradičná kuchyňa...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Shiki Shima - najluxusnejší hotel na koľajniciach
Už tretí rok jazdí z Tokia na najsevernejší ostrov Japonska Hokkaido vlak Shiki - Shima. Jazda "Ostrovom štyroch ročných období" - čo je doslovný preklad jeho japonského názvu je zážitkom na celý život. Autor interiérového dizajnu Autorom interiéru vlaku Shiki -...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Cviklové hodovanie
Cvikla, zelenina, ktorá má jedinečnú farbu, špecifickú zemitú chuť, ale aj množstvo zdraviu prospešných látok. O možnostiach spracovania cvikle, jej využití v kuchyni i menej tradičných receptoch sa dočítate v nasledujúcich riadkoch. Možno si spomínate na zvláštne...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Prejdite sa s nami po zaujímavých uliciach sveta
Článkov, reportáži i ankiet ohľadne pandémie a lock downu je veľmi veľa. Mnohí z nás hovoria, že už by chceli počuť alebo čítať o niečom inom. Dnes teda tým, ktorí potrebujú oddych od ťažkých tém prinášame článok o tom, že aj obyčajná ulica v meste môže byť...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Detské raňajky, výzva pre rodičov i deti
Poznáte to? Ráno zavčasu vstať, prebudiť deti do škôl či škôlok. Umývanie, obliekanie a na jedlo už nemusí zostať čas ani chuť. Nemalo by to však byť pravidlom. Raňajky ako prvé jedlo sú príjemným a zdravým štartom každého dňa. Niekedy stačí len pätnásť minút a...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Hotel Pacai - keď sa spojí baroko s modernou
Hotel PACAI sa nachádza v samom srdci starého mesta Vilniusu - v blízkosti univerzity, prezidentského paláca a mnohých múzeí, veľvyslanectiev, kostolov, kníhkupectiev a najlepších reštaurácií a kaviarní. Najskvostnejšie sídlo v Litovskom veľkovojvodstve Barokovú...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Rozhovor s excelentnou cukrárkou Veronikou Bušovou
Veronika Bušová, profesionálna cukrárka známa predovšetkým z televíznej obrazovky. Okrem toho však aj sympatická mamina päťročnej dcéry Ninky, vyštudovaná právnička i absolventka cukrárstva a manažmentu na prestížnej škole v New Yorku. V spolupráci s Tophoreca.sk nám...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Prosecco, mladé, svieže a voňavé
Prosecco, biele šumivé víno je najpredávanejším talianskym vínom na svete. Vďaka svojej sviežosti, aróme a ľahkosti si podmanilo chuťové poháriky "vínomilcov" takmer v každej krajine. Víno, ktoré sa koketne usmieva a je vhodné pre akúkoľvek príležitosť. V lete si ho...
Aktualizované 09.04.2021
» čítaj ďalej
Japonské kapsulové hotely využívajú každý centimeter priestoru
Tradícia a pôvod kapsulových hotelov sa pripisuje Japonsku, kde v 80. rokoch minulého storočia vznikli ako núdzové ubytovanie. Bolo určené pre manažérov, robotníkov a ľudí, ktorí pracujú dlho do noci, neoplatí sa im cestovať do svojich bytov a skoro ráno zase späť do práce....
Aktualizované 30.12.2020
» čítaj ďalej

Medová rozprávka v hlavnej úlohe so Zdenkou Grgulovou
Med, delikatesa, pochutina, potravina i výživový a zdravotný doplnok. Práci so včelami sa Zdenka Grgulová venuje už takmer od narodenia. Keď rozpráva o výrobe medu a produktov s ním súvisiacich, oči jej žiaria šťastím a láskou. A to je hlavná ingrediencia všetkých jej...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Gaštanové inšpirácie
V čase, keď dni sú patrične chladnejšie a skoršie sa stmieva, si radi doma podvečer pripravíme niečo delikátne. Práve k jesenným, ale aj zimným obľúbeným pochúťkam neodmysliteľne patrí vôňa a chuť pečených...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Nielen o francúzskych delikatesách a dobrom víne, ale aj o živote v stredomorskom Nice
Francúzi sa vo všeobecnosti považujú za veľkých gurmánov. Doprajú si kvalitné potraviny, dobré víno, jedlo si vychutnávajú a spoločné stolovanie je pre nich obradom. O tom, ako si na francúzsku kuchyňu zvykla Slovenka Alexandra, ktorá už osem rokov žije vo francúzskom Nice sa...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Ecolodge ubytovania v panenskej prírode, lesoch, na ostrovoch i v džungli
Termín ecolodge v doslovnom preklade znamená ekologická chata. Oproti zeleným hotelom alebo eko - hotelom bývajú chaty postavené na odľahlejších miestach a zväčša v prírode. Sú navrhnuté tak, aby mali minimálny vplyv na životné prostredie, a aby boli čo najviac udržateľné pri...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Jedlo pripravené na pare - zdravé, diétne i chutné
Zdravý životný štýl súvisí aj so zdravou výživou, pohybom a pozitívnym nastavením človeka. Práve zdravá výživa je téma, ktorá sa rieši neustále. Informácií o tom, čoho by sa malo jesť viac, čoho menej, v akých kombináciách a v akom množstve je veľmi veľa. My sa s...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Hotely pre obchodných cestujúcich
Obchodní cestujúci nie sú štandardnými dovolenkovými hosťami hotela. Podľa prieskumu, ktorý uskutočnila spoločnosť Skift Global Business Traveler, sa odhaduje, že sektor business cestujúcich dosiahne v roku 2021 celosvetovo obrat 1,6 bilióna dolárov. Súčasťou prieskumu boli aj...
Aktualizované 13.11.2020
» čítaj ďalej

Najkrajšie európske mosty
Mosty, technické diela, pamiatky ale aj praktické prepojenia dvoch brehov, ale aj dvoch miest, kultúr či svetadielov. Mosty sú nevyhnutné, skracujú nám cestu, pomáhajú v prekonaní prekážok. Môžu byť však aj umeleckým dielom, na ktoré sa chodia pozerať milióny...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Zlatá fasáda, zlaté doplnky v interiéri i exteriéri. Predstavujeme vám hotel Dolce Hanoi
V júni tohto roku sa vo vietnamskom Hanoi otvoril veľkolepý hotel, ktorý by mal byť pre turistov lákadlom vďaka svojej výnimočnosti a jedinečnosti. Dolce Hanoi Golden Lake Hotel by Wyndham tvoria z veľkej časti zlaté komponenty, doplnky a súčasti interiéru, zlatá fasáda i ďalšie...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Slováci z Európy predstavujú zaujímavosti gastronómie krajín, v ktorých žijú
Rozprávanie so Slovenkami a Slovákmi, ktorí sa usadili v niektorej z európskych krajín a ich predstavenie tamojšej kuchyne sa stretlo s pozitívnym čitateľským ohlasom. Preto sme opäť oslovili ďalších štyroch našich krajanov, ktorí dnes žijú v Nórsku, Veľkej Británii,...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Gastro špeciality európskych kuchýň očami Sloveniek
Pre tento článok sme oslovili ženy, ktoré sú pôvodom zo Slovenska, ale život ich zavial do rôznych európskych krajín. Niektoré z nich v zahraničí žijú na stálo, iné časť roka trávia v cudzine a časť roka u nás. O tom, ako si zvykli na špeciality a inú chuť tamojšej...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Dovolenka v karavane je spojením romantiky, voľnosti i dobrodružstva
Dovolenka v karavane, pre niekoho nostalgia, pre iného momentálne bezpečnejšie dovolenkovanie, pre ďalšieho zaujímavá inšpirácia. Výhodou dovolenky v karavane je naplánovanie cesty podľa vašich záujmov, ale aj flexibilná zmena trasy bez toho, aby ste riešili odhlasovanie...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Zdravé desiaty pre školákov
Ak patríte do vekovej kategórie 40 rokov a viac, iste si dobre pamätáte na desiaty, ktoré nám maminy pripravovali do školy. Boli ako cez "kopírak" v celej triede. Zlepovaný chlieb v tenkom obrúsku, ak sa podarilo, aj čerstvý rožok so salámou alebo domácou nátierkou. Ak sme nemali...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Spoznávate známe miesta z vtáčej perspektívy?
Mnoho krajín, miest, dediniek i turisticky navštevovaných oblastí poznáme už z prvého pohľadu na fotografii. Sú však vo svete aj atraktívne a nádherné miesta, na ktoré keď sa pozriete z výšky získavajú úplne iný rozmer. Niektoré z nich si priblížime v nasledujúcich...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Topinambur, netradičná zelenina je ideálnou potravinou pre diabetikov
Tejto rastline sa hovorí aj židovský alebo sladký zemiak, jeruzalemský artičok či slnečnica hľuznatá. Možno ste sa s ním už stretli, na prechádzke v lese, popri potokoch alebo na lúkach. Žlté vysoké kvety svoj najväčší poklad - hľuzy, ukrývajú v zemi. O topinambure sa...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Zeleninové inšpirácie zo záhradky
Leto už je úplne za nami a svedčia o tom aj dni, ktoré sú za našimi oknami. Ale čo s dopestovanou zeleninou z našej záhradky? Ako ju spracovať aj s niekoľkými nápadmi, sa už dozviete v nasledujúcich riadkoch tohto blogu od Petry Adamcovej z...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Gurmánsky zážitok s výhľadom na Paríž
Jedna z najznámejších reštaurácií v Paríži i vo svete. Kvôli svojej polohe, histórii, príbehu, ale aj vynikajúcej kuchyni a atmosfére, ktorá sa vraj nedá popísať, ale treba ju zažiť. Poďme sa teda pozrieť na druhé poschodie Eiffelovej veže, kde sa každý deň otvárajú...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Športy, ktoré by ste v lete mali skúsiť
Horúce dni nás lákajú na návštevu kúpalísk, vodných plôch i na relax v parku či záhrade. Ak chcete popri oddychu aj trochu aktívneho pohybu, vyskúšajte niektoré zo zaujímavých športov, ktoré k horúcim dňom neodmysliteľne patria. Okrem fyzickej aktivity sa určite aj príjemne...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Pitný režim detí a anketa s mamičkami o tom, čo ich deti milujú
O pitnom režime počas leta a vo všeobecnosti sme si písali v nedávnom článku. Dnes sa zameriavame na pitný režim detí, ktoré sú spolu so seniormi náchylnou a ohrozenou skupinou na dehydratáciu organizmu. Dôležitým faktom, ktorí zdôrazňujú pediatri i výživoví poradcovia je...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Festival Aróma navštívila legenda slovenskej gastronómie Vojto Artz, zástupcovia spoločnosti Heineken Slovensko, zakladatelia úspešných reštaurácií a spoločností, či hokejisti
Gastronomický festival Aróma sa uskutočnil 11. - 12. septembra 2020 pri Dome armády v Trenčíne, pričom ponúkol návštevníkom viac než 20 predajcov zaujímavých produktov, občerstvenia a bohatý program. Čerstvá káva, výberová čokoláda a kakao, remeselné pivá, kvalitné víno,...
Aktualizované 16.09.2020
» čítaj ďalej
Pivný pochod Trnavská 13 bude v Trnave už o niekoľko dní
Populárny pivný pochod Trnavská 13 tento rok otvorí svoje brány pre všetkých fanúšikov dobrého piva už po 23. krát. Organizátori akciu pripravili na sobotu 12. septembra so štartom o 8:00 h v Kamennom mlyne. Registrácia účastníkov bude prebiehať v Bufete u medveďa, kde si...
Aktualizované 05.09.2020
» čítaj ďalej

Gastronomický festival Aróma si vás tento rok získa nie len jedlom, ale aj špeciálnym programom, v ktorom sa predstavia známi šéfkuchári či hokejisti
K začiatku jesene v Trenčíne už tradične patrí gastronomický festival Aróma. Tretí ročník podujatia s podtitulom Festival vôní, chutí a zážitkov sa tento rok uskutoční 11. - 12. septembra 2020 pri Dome Armády (Posádkovom klube) v Trenčíne. Návštevníkov privíta každý deň...
Aktualizované 07.09.2020
» čítaj ďalej
Vychytávky vo varení. Čo určite musíte mať doma?
Ovocná, zeleninová ale aj hubová sezóna sa nám pomaly blíži ku koncu. Možno to znie tak trochu smutno, ale ono je to práve naopak :-). Záhrady splodili množstvo ovocia aj zeleniny, a už je len na nás ako uskladníme úrodu, na ktorej sme sa tak narobili. Veľa ľudí ovocie...
Aktualizované 08.09.2020
» čítaj ďalej

Svadobné sladkosti
Svadba bez torty? Dnes takmer nemožné. Veď už v minulosti bola svadobná torta symbolom šťastia a požehnania. Už v starom Ríme sa nad mladomanželmi drobil koláč, ktorý svadobní hostia jedli na znak rodinnej súdržnosti. Nie je tomu tak dávno, čo sa svadobné torty piekli v...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Letné osvieženie v podobe zdravých domácich nápojov
Zavlažovanie organizmu a dodržiavanie pitného režimu je pre zdravie človeka a správne fungovanie organizmu nesmierne dôležité. V lete ešte viac ako v iných ročných obdobiach. Sladké nápoje, džúsy a perlivé vody s dochucovadlami nie sú pre zdravý pitný režim tie najvhodnejšie....
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Sezóna bobuľového ovocia je v plnom prúde
Ríbezle, maliny, egreše, čučoriedky, ale aj novodobejší muchovník či josta neodmysliteľne patria k letnému jedálničku. Svieža chuť a množstvo vitamínov obsahuje každý kúsok tohto ovocia. Najideálnejšia je konzumácia čerstvého ovocia priamo po jeho zbere. Poradíme vám však...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Pozor ! - 4. ročník Gin Fest-u je odložený !
Vážení milovníci ginu a ginových nápojov. Aj napriek najväčšiemu úsiliu, obrovskej snahe a chuti organizátorov usporiadať krásny event, vám musíme oznámiť smutnú správu, že 4. ročník GIN FEST-u je...
Aktualizované 18.08.2020
» čítaj ďalej

Pozor !!! - 4. ročník Gin Fest-u je presunutý !
Vzhľadom k pandemickej situácii Corona vírusu sa presúva 4. ročník GIN FEST-u na skorší termín a to už na 31.8.2020. Miesto konania ostáva v priestoroch bratislavského Edison Parku, ako to bolo avizované v predchádzajúcom blogu na Gastromenu.sk. Môžete sa tešiť. Rovnako,...
Aktualizované 17.08.2020
» čítaj ďalej
Populárny festival ešte populárnejšieho destilátu po troch veľmi úspešných ročníkoch prichádza s novým programom i miestom
Tohtoročný GIN FEST sa uskutoční 3. septembra 2020, v priestoroch bratislavského Edison Parku. Rovnako, ako tomu bolo aj pri vypredanom minulom ročníku, festival okrem eventových priestorov pod strechou ponúkne aj outdoorovú časť s food courtom. Pre všetkých milovníkov ginu...
Aktualizované 11.08.2020
» čítaj ďalej

Letný drink - víno, destilát alebo sladké bublinky
Leto je už vo svojej druhej polovici, a my sme zisťovali, čo by dobrá reštaurácia, bar či kaviareň mala ponúkať vo svojom nápojovom lístku v letnom období. Čo má obsahovať sezónny vínny lístok nám ozrejmila Denisa Šutáková, someliérka WinePlanet.sk a Corner & Co. V...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Hrášok - zdravý, zelený zázrak
Sladký, chrumkavý a plný vitamínov. Presne tak chutí a také účinky má mladý zelený hrášok. Či už si ho dopestujete vo vlastnej záhradke, kúpite na trhovisku alebo v obchodnom centre, určite si ho doprajte. Jeho výnimočné vlastnosti vynikajú práve v tomto období. Aj keď...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Slovenské biele zlato - bryndza je najchutnejšia práve teraz
Bryndza - tradičná slovenská pochúťka sa začala po domácky vyrábať už v 15. storočí. Oficiálna prvá manufaktúrna bryndziareň na Slovensku vznikla v roku 1787 v Detve. Slovenskú bryndzu si obľúbili nielen naši obyvatelia, ale čoskoro sa začala vyvážať aj do zahraničia. Bez...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Vedel si, že si môžeš pridať ikonu Gastromenu.sk na obrazovku svojho telefónu?
Pre rýchlejší prístup funguje v tvojom telefóne už dávnejšie taká vychytávka, že si svoj obľúbený web prostredníctvom ikony, môžeš uložiť na svoju domovskú obrazovku. Už sa nemusíš v mobilnom prehliadači zložito preklikávať na Gastromenu.sk a jednoduchým uložením...
Aktualizované 15.07.2020
» čítaj ďalej

Ďalšie dva podniky pribudli do On-line donášky na Gastromenu.sk
Gastromenu.sk rozširuje svoju ponuku podnikov, ktoré svoje služby ponúkajú na portáli prostredníctvom On-line donášky. Little Roma Ako prvý predstavujeme nový taliansky koncept Little Roma v Trnave, kde si melú vlastnú múku, aby dosiahli vždy 100% kvalitu ich domácich...
Aktualizované 30.06.2020
» čítaj ďalej
Vedeli ste, že prvým hlavným mestom Talianskej republiky bol Turín?
Talianska republika slávila nedávno narodeniny. Bolo to pred 74 rokmi, kedy Taliani rozhodli v referende o štátnej forme svojej krajiny. Monarchia alebo republika? A my už poznáme výsledok - 2. júna 1946 (tesne po konci 2. svetovej vojny a po páde fašizmu) tak ukončil svoju vládu...
Aktualizované 09.04.2021
» čítaj ďalej

Vynikajúce vlastnosti lyofilizovaného ovocia vás prekvapia
Lyofilizované ovocie niektorí milujú, iní sú zdržanlivejší. Ide totiž o úplne inú chuť, na akú sme si zvykli pri klasickom sušenom ovocí. Odlišuje sa absenciou vody v ovocí a zelenine, chrumkavosťou a zachovaním všetkých chuťových a zdraviu prospešných...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Výlet za gastronomickými zážitkami do svetovo uznávaných reštaurácií
Nedávno otvorené reštaurácie, ktoré sa stali vyhľadávanými pre svoje vynikajúce a neopakovateľné gastronomické kreácie, ale aj pre svoj dizajn, polohu, atmosféru a zážitok. Nech sa páči, predstavujeme vám tri úplne odlišné reštaurácie na troch kontinentoch, ktoré...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Lugana DOC - víno sýtej, žltej, slamovej farby so zelenými odleskami
Vraj nepoznáte víno Lugana DOC? Poďme si ho predstaviť, presuňme sa (aspoň v mysli) na sever Talianska (cca 830 km od Bratislavy) a pozrime sa, ako to tam vyzerá. Nachádzame sa na hranici medzi dvoma regiónmi - Lombardsko a Benátsko, konkrétne na južnom brehu najväčšieho...
Aktualizované 05.06.2020
» čítaj ďalej
Šuhajíci Pri Panvici, zverejnili svoj youtube kanál
Po troch rokoch vstúpila zábava pri varení do nových vôd. Šuhajíci Pri Panvici, zverejnili svoj youtube kanál. "Snažíme sa priblížiť fanúšikom, klientom, s ktorými sme sa ešte nestretli, zážitok z našich GRILOVAČIEK, ŠKÔL VARENIA a DEGUSTAČIEK" - povedal Milan JunioR...
Aktualizované 03.06.2020
» čítaj ďalej

Voda z kokosového orecha sa svojimi vlastnosťami prirovnáva ku vzácnej krvnej plazme
V nedávnom článku* sme si povedali niečo o exotických druhoch ovocia, ktoré v našich končinách nie sú úplne známe a tradičné, ale postupne sa dostávajú na pulty obchodov a trhov. Dnes vám predstavíme ďalšie zo zaujímavých ovocí a zelenín, ktoré majú veľa prospešných...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Veneto, môj druhý najobľúbenejší taliansky región
Konečne sa aj tu v Taliansku postupne dostávame z domáceho väzenia. Ani sme netušili, čo všetko máme a ako rýchlo môžeme prísť o veci, ktoré sme si možno ani neuvedomovali a boli pre nás samozrejmosťou (obyčajné objatie, kino, divadlo, káva, pohár vína, či dobré jedlo...
Aktualizované 20.05.2020
» čítaj ďalej

Doplňte si vitamíny a posilnite imunitu zdravými nápojmi
Budovanie imunity je v období zvýšeného výskytu vírusových ochorení takmer povinnosťou. Okrem zdravej stravy je teraz vhodné doplniť klasické menu o čerstvé zeleninové, ovocné alebo kombinované šťavy alebo čoraz obľúbenejšie smoothie nápoje. Vedeli ste, že veľká...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
O, Nebbiolo, mio caro Nebbiolo!
Prečítaj si pútavý príbeh (blog) od Adriany Harandzovej, rodenej Slovenky, ktorá žije v nádhernom talianskom regióne Piemont. Adriana pracuje ako export manažérka pre vybraných talianskych vinárov a svojim príbehom sa chce podeliť o krásy a zaujímavé poslanie, ktoré v Taliansku...
Aktualizované 09.04.2021
» čítaj ďalej

Vínna etiketa by mala mať v sebe aj niečo šmrncovné!
Hovorí sa, že vizuálna pamäť je v rámci marketingu veľmi dôležitá - náš mozog vraj venuje 50 až 80% svojej aktivity spracúvaním vizuálnych informácií: okolie, farby, pohyby, vizuálna pamäť. Áno, z marketingového hľadiska hrá "vínna etiketa" významnú úlohu. Mala by...
Aktualizované 09.04.2021
» čítaj ďalej
Jedlé kvety - ak ich správne skombinujete vaše jedlo obohatíte o ďalší rozmer
Boli ste na večeri v luxusnej reštaurácii a tanier s mäsom alebo dezert ste mali dekorovaný živými kvetmi? Ruku na srdce, väčšina z nás kvet len odložila a neskonzumovala. A pritom ide o naozaj chutný a zdravý doplnok jedla. Dokáže zvýrazniť chuť pokrmu, nápoja, ale aj vytvoriť...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Piemont je elitný vínny región v Taliansku. Nepoznáte dôvody? Nuž, ponúknem vám ich hneď niekoľko
Ako jediný región v Taliansku používa dve (tie najvyššie) kategórie vínnych apelácií: DOC - Denominazione d’Origine Controllata (kontrolované označenie pôvodu); a DOCG - Denominazione d’Origine Controllata e Garantita (kontrolované a garantované označenie pôvodu). Nájdete ich...
Aktualizované 09.04.2021
» čítaj ďalej
Prečo mi Piemont tak prirástol k srdcu?
Všade zúri korona a cestovať sa nedá - čo je veľmi na škodu. Nebude to tak ale vždy! Čoskoro si budeme cestovanie a tým spoznávanie nových krajín, opäť vychutnávať plnými dúškami. Ako prvé sa vyberieme do..., a to už je odporúčanie od Slovenky Adriany - someliérky, ktorá...
Aktualizované 09.04.2021
» čítaj ďalej

Dôležité je pripravovať kávu s láskou
Študentka Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, Bianka Šmatláková je úspešná finalistka súťaže Najlepší junior baristi za rok 2018. Vtedy bola prváčka, dnes sa baristike venuje už tretí rok. O tom, ako sa ku káve a baristike dostala, čo je pre ňu výzvou a aj...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Originálne veľkonočné recepty od Šuhajíkov pri panvici
Tohtoročné veľkonočné sviatky si budeme ešte dlho pamätať. Uväznení v domovoch, ale môžeme vyskúšať svoju vlastnú kreativitu. Preto sme si pre Teba pripravili taký menší gastro koncert, podľa ktorého by si sa mohol/la realizovať. Hlavnými protagonistami sú Šuhajíci pri...
Aktualizované 13.04.2020
» čítaj ďalej

Umelecké diela z ovocia a zeleniny
Pod slovom carving fruit používaným v gastronómii sa rozumie vyrezávanie rôznych vzorov a motívov z ovocia a zeleniny. Pod rukami carvingových majstrov nezriedka vznikajú skutočné umelecké diela. História carvingu siaha až do 7. storočia n. l., konkrétne do ázijských krajín....
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Niekoľko hygienických pravidiel, ktoré treba dodržiavať v kuchyni alebo ako udržať prevádzku bezpečnú a čistú v boji s „Koronou“ - podľa prezidenta SZKC Vojta Artza
Súčasná pandémia nás ovplyvňuje všetkých, súkromne alebo profesionálne. Správne zásady pri spracovaní surovín a pri samotnom varení sú veľmi dôležitou otázkou aj kvôli zdraviu vašich hostí či vašej rodiny. Chybné úkony môžu spôsobiť šírenie nákazy či v lepšom...
Aktualizované 07.04.2020
» čítaj ďalej

Krásna a chutná pitahaya i durian, ktorého konzumácia je zakázaná v prostriedkoch hromadnej dopravy
Počas zimného obdobia, keď si nemôžeme dopriať ovocie z našich zemepisných šírok je ten správny čas na ochutnávku exotických druhov ovocia, ktoré sú delikátne a tiež plné vitamínov. Kedysi bolo pre nás výnimočné aj kivi alebo hurmikaki, postupne sme sa zoznámili s mangom a...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Poznáte vlastnosti a výhody holdomatov?
V reštauráciách a komerčnej gastronómii platia presné pravidlá, v akej teplote je potrebné udržiavať pripravené jedlo pred bezprostredným servírovaním. Táto teplota je stanovená na 65°C. Okrem udržiavacích skríň a teplých výdajných pultov plnia túto funkciu holdomaty,...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Pohár vína prospeje vášmu zdraviu
Víno, nápoj, ktorý si doprajeme k slávnostnému obedu i večeri, ale aj len tak, pri stretnutí s priateľmi či počas romantického večerného posedenia vo dvojici. Keď sa zahľadíme do ďalekej minulosti, zistíme, že história vína siaha až do obdobia ranného stredoveku. O víne...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Káva - povzbudzuje i chutí
Káva - jeden z najpopulárnejších a najobľúbenejších nápojov na svete. Sú ľudia, ktorí sa bez šálky kávy nedokážu prebudiť, bežní spotrebitelia i gurmáni a milovníci kávy, ktorí jej pitie a prípravu vnímajú ako obrad. História kávy História kávy siaha až...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Posilnite si imunitu dobrým jedlom
Posilňovanie imunity je veľmi dôležité. Veľakrát na to však zabúdame. Ak chceme podporiť našu obranyschopnosť, môžeme tak urobiť aj prostredníctvom jedál a nápojov. Vo svojom novom blogu prinášam pár tipov na potraviny, ktoré určite máte aj doma. Cibuľa a...
Aktualizované 17.03.2020
» čítaj ďalej
Prírodné antibiotiká z našej kuchyne
Náš organizmus by mal byť pripravený na striedanie teplôt, sychravé a chladné počasie aj možnosť chrániť sa pred vírusmi, ktoré môžu na nás útočiť pri každom oslabení. Tak ako v minulosti, aj dnes sú veľkými pomocníkmi pri predchádzaní bežných ochorení domáce a...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Na pitný režim dbajte aj v zime
Zimné mesiace dávajú zabrať nášmu imunitnému systému. Dôvodom sú časté prechody z tepla do zimy, kúrenie, suchý vzduch, neprimerané oblečenie a väčší výskyt vírusov a baktérií. Okrem zdravej stravy a vitamínových prípravkov si vieme pomôcť aj na prvý pohľad...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Je čas na bezkontaktnú komunikáciu?
V čase vyčíňania koronavírusu je príčina, aby sa zmenili niektoré návyky spotrebiteľov. Zo sveta prichádzajú správy, že sa ľudia vyhýbajú miestam, kde sa ich na jednom mieste zdržuje viac. Že sa rušia eventy, koncerty, športové podujatia a to znamená jedno. Zasiahne to aj...
Aktualizované 06.03.2020
» čítaj ďalej

Zdravé a chutné orechy v kuchyni
Orechy majú veľký vplyv na naše zdravie a ich použitie v kuchyni je všestranné. Majú takú výhodu, že sa môžu jesť surové, ale chutnajú i opečené, pražené, či v koláčoch a na slano. Sú vhodným doplnkom na výrobu rastlinných mliek, jogurtov, syrov a iných náhrad...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Liečivé koreniny v gastronómii
Bez korenín by nebolo jedlo jedlom. Koreniny sú základom každej dobrej kuchyne. Používajú sa od nepamäti. Dnes už existuje veľké množstvo prísad do všetkých druhov jedál, ktorým dodávajú chuť, a pritom zlepšujú i trávenie. Slúžia ako doplnok do stravy, či už do šalátov,...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Rezervuj si miesto z pohodlia svojho mobilu, alebo pracovného stolu
Gastromenu.sk zavádza ďalšiu novinku, ktorá ti prinesie pohodlnejšie rezervovanie v Tvojej obľúbenej reštaurácii, kaviarne, alebo baru. Všetko prebieha na portáli. Po otvorení profilu podniku, môžeš uskutočniť svoju rezerváciu. Softvér je nastavený tak, že ti ponúkne...
Aktualizované 24.02.2020
» čítaj ďalej
Valentín 2020 - Doprajte si čas na lásku!
Deň zamilovaných sa blíži a my máme skvelý tip, ako stráviť tento zaľúbený večer s osobou, ktorú nadovšetko miluješ. "Pre niekoho možno komerčný sviatok, pre iných naopak príležitosť ako vysloviť tie najvzácnejšie slová, napríklad aj počas romantickej večere", to sú...
Aktualizované 05.02.2020
» čítaj ďalej

Trendy 2020 v Gastronómii podľa ŠUHAJÍKOV
Tak, ako každá sféra má svoje trendy, má ich aj gastronómia. A ta slovenská vôbec nie je výnimkou.Toto je pohľad ŠUHAJÍKOV na trendy v gastronómii v roku 2020. -------------------------------------------------------------------------- TRENDY roku 2020 v GASTRE podľa MAREKA ORTA...
Aktualizované 11.01.2020
» čítaj ďalej
Podujatie, ktoré poteší vaše zmysly!
Všetky vône, chute a farby sa skoncentrujú na prestížnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické produkty, skvelé súťaže, fantastické kulinárske show s kuchármi zvučných mien - Veľtrh...
Aktualizované 08.01.2020
» čítaj ďalej

Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy
S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola kuchárskou šou viacerých kuchárov s názvom Flavour Fair - Bigg Green Egg v Považskej Bystrici....
Aktualizované 05.12.2019
» čítaj ďalej
Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach
Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré tráviš pri svojom domácom varení. Chalani v zložení Marek Ort, František Sedlák a Milan...
Aktualizované 04.12.2019
» čítaj ďalej

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči
Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš báť, to je len také bojové pomenovanie pre túto údernú trojku v zastúpení >Marek ort,...
Aktualizované 26.11.2019
» čítaj ďalej
TreeClub je tiež on-line!
Ako ďalšieho zástupcu v on-line svete na Gastromenu.sk od dnes evidujeme TreeClub bar & restaurant zo Smoleníc. Vychýrený podnik na upätí malých Karpát, ktorý navštevujú mnohí hlavne kvôli jeho polohe, sa teraz otvoril svetu v podobe on-line. Samozrejme aj tu platí, že pokiaľ...
Aktualizované 26.11.2019
» čítaj ďalej

Udržiavam svoje telo, vnútro a myseľ v rovnováhe Jing a Jang
Gastromenu.sk už dlhšiu dobu spolupracuje z foodblogerkou Silviou Kollárovou a mne je veľkou cťou vám ju trochu predstaviť prostredníctvom mojich 20 otázok, ktoré som Silvii položil. Ešte keď sa jej začnem pýtať, chcem sa Silvii poďakovať a nesmierne si vážim, že prispieva...
Aktualizované 14.11.2019
» čítaj ďalej
Tak čo, už máš odcvičené ?
Alena Krůtová je typickým príkladom ženy - mama dcéry Adélky, ktorá svojim životným štýlom inšpiruje mnohých z nás. Ktorá vie dokopy skĺbiť rodinu, podnikanie a svoj zdravý životný štýl. ➡ Tento blog som sa rozhodol venovať Alene, ktorá je prispievateľom do našich...
Aktualizované 10.11.2019
» čítaj ďalej

Prečo hodnotiť a vyjadriť svoj názor na Gastromenu.sk?
V dnešnej dobe, kde ťa neustále v telefóne vyzývajú rôzne aplikácie hodnotiť, kde sa kamkoľvek pohneš na internete a vyskočí ti okno "Ak si spokojný, nezabudni ohodnotiť", kde všetci od teba vyžadujú všade a za všetko tvoje hodnotenie, vzniká otázka - či to má celé ešte...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Trnavský Októberfest vypukne vo štvrtok, sviatok pivárov potrvá tri dni
Sviatok pre milovníkov piva, ale aj dobrého jedla a zábavy. V City Parku na Trstínskej ulici vypukne už vo štvrtok 10. októbra 2019 druhý ročník trnavského Októberfestu. Októberfest nemôže začať inak ako slávnostným narazením prvého pivného suda. Stane sa tak vo štvrtok o...
Aktualizované 09.10.2019
» čítaj ďalej

3. ročník Gin Fest 2019 - čo sa pilo, čo sa jedlo
3. ročník Gin Fest 2019 zaujal odbornú aj širokú verejnosť na toľko, že sa stáva Gin teraz a na dobre dlhé, nasledujúce obdobie doslova módou v barovej zábave slovenských podnikov. Zábava - popíjanie tohoto ľahodného alkoholu, či už samostatne, alebo v rôznych miešaných...
Aktualizované 05.10.2019
» čítaj ďalej
Víkend v znamení dobrého jedla, zábavy a útokov na chuťové poháriky. Od piatka do nedele bude v Trnave opäť Food Fest
Festival pouličného jedla Food Fest privíta milovníkov pouličných špecialít v duchu tradičnej kuchyne, ale aj modernej gastronómie, už tento víkend od piatka 4. do nedele 6. októbra 2019 v priestoroch City Parku na Trstínskej ulici v Trnave. Trojdňový Food Fest vol 4. odštartuje...
Aktualizované 02.10.2019
» čítaj ďalej

Aj z Pizza Piccolino si objednáš už on-line!
Pizza Piccolino je ďalším podnikom z ktorého si môžeš objednávať on-line. Tento on-line fenomén roztáča mútne vody aj v Trnave. V týchto časoch, kedy ľudia začínajú viac využívať túto formu on-line nákupu, z toho vyplýva viac výhod. Môžme si ich postupne...
Aktualizované 19.09.2019
» čítaj ďalej
FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla
Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000 ľudí. Na gastronomickom festivale sa predstavilo desiatky značiek, ktoré pôsobia na slovenskom a...
Aktualizované 12.09.2019
» čítaj ďalej

Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok
Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že jarmok z môjho pohľadu dopadol na jednotku. A je po objektivite, že :-)? Tu musím ale podotknúť,...
Aktualizované 10.09.2019
» čítaj ďalej
Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov
V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci sladkého, slaného, exotického, ale aj bezlepkového a paleo jedla si mohli vybrať z bohatej...
Aktualizované 09.09.2019
» čítaj ďalej

Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!
Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch víkendových dní 7. - 8. septembra tak môžete na jednom mieste nájsť food trucky, lokálne...
Aktualizované 06.09.2019
» čítaj ďalej
2. ročník festivalu vôní, chutí a zážitkov Aróma prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie
Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín - pri Dome armády (Posádkový klub). Na podujatí plnom vôní a chutí sa zúčastnia viac ako tri desiatky predajcov,...
Aktualizované 06.09.2019
» čítaj ďalej

Gin Fest Slovakia 2019: Zapojte všetky zmysly!
Predchádzajúce ročníky Gin Festu ukázali stále narastajúcu popularitu ginu, ale aj záujem o tematické eventy z barového prostredia. V jeden deň sa spojí odborná verejnosť a zároveň všetci milovníci ginu. Najmä návštevníci, ktorí sa chcú dozvedieť viac o gine a chcú...
Aktualizované 03.09.2019
» čítaj ďalej
Trnavská promenáda a jej tisíc chutí piva a jedla pod holým nebom
Pivný festival s nad regionálnou spoluprácou pív opäť prichádza do Trnavy. 23 a 24. augusta 2019 si pod holým nebom vychutnáte pestrý výber tých najlepších remeselných pivovarov, gurmánske špeciality, živé varenie a letnú pohodu s priateľmi či deťmi. Slávnosti...
Aktualizované 12.08.2019
» čítaj ďalej

Hody Trebatice + vyhraj 4 vstupenky na festival Lodenica
Ďalším pokračovaním z troj tripu augustových festivalov od organizátora Morning Net, s.r.o. sú Hody Trebatice. Hlavne piatok vyzerá veľmi dobre a takými vystupujúcimi ako Desmod, Horkýže Slíže, Slobodná Európa a Iné Kafe bude festival v takom vare ako si ja presne...
Aktualizované 11.08.2019
» čítaj ďalej
Festival Červeník, Hody Trebatice a Lodenica
Týmto víkendom začína festivalový troj trip, čoho prvým je festival Červeník, o týždeň neskôr sú to Hody Trebatice a posledný augustový víkend je to asi najznámejší z nich festival Lodenica. Čo nás čaká a neminie Festival Červeník začína už tento piatok 9. -10.8....
Aktualizované 08.08.2019
» čítaj ďalej

Ako nakupovať so zľavou na Gastromenu.sk, prečo sa registrovať?
V prvom rade je to hlavne sporenie si kreditov, ktoré sa dajú uplatniť ako zľava pri nákupe jedál v on-line donáške na Gastromenu.sk. Po druhé, je to možnosť sa zúčastňovať výherných kvízov, v ktorých sa súťaží o hodnotné ceny. Po tretie, možnosť zhodnotiť svoju...
Aktualizované 25.07.2019
» čítaj ďalej
Najlepší kuchár je Tomáš Lysý, najlepšie reštaurácie sú Sissi, Gašperov mlyn a UFO watch.taste.groove
Na slávnostnom večeri Gurmán Award v Bratislave sa v nedeľu 30. 6. odovzdávali odborné ocenenia v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci s odbornými hodnotiteľmi už 16 rokov. Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, Asociácia...
Aktualizované 01.07.2019
» čítaj ďalej

On-line objednávanie obedového menu na Gastromenu.sk je tu!
Plne funkčný systém on-line objednávania obedových menu bol dňa 25.6.2019 spustený do prevádzky. Systém, ktorý ti umožňuje pri každom nákupe obedového menu nasporiť svoj vlastný kredit. Už pri tvojom nasledujúcom nákupe si môžeš našetrený kredit uplatniť ako zľavu....
Aktualizované 26.06.2019
» čítaj ďalej
Bratislavskí gurmáni sa cez víkend stretnú v Parku Andreja Hlinku
Gurmáni sú pôžitkári a radi stolujú na pekných miestach. A takým sa stane cez víkend 21. - 23. 6. Park Andreja Hlinku v Ružinove. "Gurmán festival Bratislava sa sťahuje do Ružinova, kde nás čaká kompaktný, pre verejnosť ľahko dostupný priestor plný zelene. Podobné...
Aktualizované 20.06.2019
» čítaj ďalej

Pivný pochod Trnavská 13, a ako dopadla?
Bohužiaľ rekord sa nekonal. Účastníkov pochodu bolo 3078. Na druhú stranu aj to je obrovské číslo, wow :-) Z úvodu musím poznamenať, že som bol na tomto pivnom pochode prvý krát. A to som bol ešte, iba v úlohe fotografa. V zastúpení Gastromenu.sk som fotografoval zahájenie,...
Aktualizované 17.06.2019
» čítaj ďalej
1. Trnava RumFest splnil moje očakávania na jednotku
Pokiaľ si si nevšimol, tak včera 15.06.2019 sa konal v Trnave prvý rumový festival. Trnavské Nádvorie bolo tým miestom, kde sa barmani a barmanky pred sebou predháňali svojim umením. Kde sa nalievali kvalitné rumy a miešali sa drinky od výmyslu sveta. My ako portál Gastromenu.sk...
Aktualizované 19.06.2019
» čítaj ďalej

Kráľovské privilégium: oslávme spoločne 600-ročnicu na Trnavskej 13
Trnava dostala pred 600 rokmi kráľovskú výsadu. Mohla začať variť a predávať pivo. Pozývame ťa na pochod a oslavy jubilejného a tento rok významného ročníku Trnavskej 13. OZ Trnavská 13 si pripravila pre svojich návštevníkov zaujímavú novinku - vlastné pivo, polotmavý...
Aktualizované 10.06.2019
» čítaj ďalej
Boli sme na Flavour Fair - Festival chutí v Považskej Bystrici
Flavour Fair - festival chutí 2019 je festivalom, ktorý už svojim 5. ročníkom prilákal opäť niekoľko stoviek návštevníkov. Festival je organizovaný firmou Big Green Egg Slovensko. Čo je najúžasnejšie na tejto akcii, že tu máte pohromade také esá gastronomického sveta ako...
Aktualizované 02.06.2019
» čítaj ďalej

Už tento víkend bude tretie pokračovanie obľúbeného Food Festu v Trnave
V poradí už tretie pokračovanie obľúbeného Food Fest-u Trnava sa uskutoční na novom mieste - pred Nákupným centrom City Aréna. Všetkých milovníkov pouličných špecialít v duchu tradičnej kuchyne, ale aj modernej gastronómie, pozývame od piatka 31. mája do nedele 2. júna 2019...
Aktualizované 27.05.2019
» čítaj ďalej
Po novom sme začali už aj kvízovať - hraj o vstupenky na naj grilovačku
V dávnej, pradávnej dobe sme na Gastromenu.sk kvízovali. Po novom kvízujeme opäť! :-)) Ok. Pekne poporiadku. V minulosti Gastromenu.sk zaviedlo mnoho systémov, ktoré boli zaručenou zábavou pre našich fanúšikov. Jednym z nich bolo aj hranie kvízov, ktorých súčasťou boli aj...
Aktualizované 10.05.2019
» čítaj ďalej

Countryfest Bohunice 2019: Ani toto leto sa nudiť rozhodne nebudete
S príchodom leta sa v Jaslovských Bohuniciach uskutoční ďalší ročník obľúbeného country festivalu. Aj tento raz sa môžete tešiť na kvalitnú hudbu od domácich, ale aj zahraničných autorov a širokú škálu sprievodných podujatí pre celú rodinu. V súčasnosti máme veľký...
Aktualizované 21.04.2019
» čítaj ďalej
Sleduj aj večerné menu na Gastromenu.sk
Už aj v tejto ponuke večerného menu si môžeš vybrať z jedál na Gastromenu.sk . Dlhoročná ponuka obedového menu je už niekoľko mesiacov rozšírená na ďalšie 3, a to ponuka raňajkového, brunch a večerného menu. Čiže všetko pod jednou strechou? Presne tak. Je to rýchla...
Aktualizované 09.04.2019
» čítaj ďalej

Párty na ktorú sa nezabúda - La Cantine
Je veľa spôsobov ako si zorganizovať svoju párty. Najdôležitejšie pre každého je aby jeho párty dopadla tak, že si ju pozvaní budú pamätať ešte niekoľko rokov. Však o to ide, nie? Trend už niekoľko rokov je, že si celú párty ľudia uskutočňujú vo vlastných...
Aktualizované 13.04.2019
» čítaj ďalej
V Trnave fičia raňajky. Vieš o tom?
Bude to Omeleta, Ham & eggs, alebo Panini? Tak to ti prezradí tento blog. A ešte ako začnem, skús si najprv prezrieť priložené fotografie a pripraviť sa tým ešte lepšie na túto tému :-) Raňajkový ošiaľ v Trnave dobieha ošiaľ obedových menu z pred niekoľkých rokov....
Aktualizované 28.04.2019
» čítaj ďalej

Stav na trhu práce v gastronómii je katastrofický!
Ja neviem či som použil dostatočné slovo na stav trhu práce, v ktorom sa momentálne nachádzajú slovenské gastro prevádzky. Je pravda, že tento jav sledujem najmä v Trnave a jej okolí. Myslím ale, že tento stav je problém momentálne väčšiny gastro prevádzok na Slovensku. Tak...
Aktualizované 21.03.2019
» čítaj ďalej
Boooóže to je dobrota! Kto zdieľa so mnou tento názor?
Moje milované sushi ide objednať už na Gastromenu.sk ON-LINE! On-line donáška začína na Gastromenu.sk s Asia Restaurant. Jedlá, ktoré patria medzi moje najobľúbenejšie sa dajú už takto jednoducho elektronicky objednať. Samozrejme Asia Restaurant má veľmi široký výber...
Aktualizované 01.03.2019
» čítaj ďalej

Začíname! On-line donáška na Gastromenu.sk
Naše vývojárske štúdio a hlavne jeho šéf programátor Ľuboš Brežák podali excelentný výkon, a relatívne v krátkom čase je služba on-line objednávok donášky v záverečnej fáze. Vo fáze takej, že ide vlastne už objednávať. Pokiaľ na portáli zbadáš tento zelený button,...
Aktualizované 17.02.2019
» čítaj ďalej
Vychutnaj si Ameriku v Elephant Diner
Po hlavne talianskych reštauráciách, ktoré sa u nás rozmohli v 90. rokov je momentálny fenomén dnešnej doby všade prítomná ponuka burgrov. Môj blog začína trochu pesimisticky. Chcem len vniesť trochu svetla do momentálneho stavu, čo ponúkajú dnešné reštaurácie a možno...
Aktualizované 05.02.2019
» čítaj ďalej

Šaláty, burgre a hlavne cestoviny, ktoré sa až pýtajú zjesť :-)
Znovu som zažíval ten pocit spokojnosti, keď navštíviš prevádzku a v nej funguje všetko ako má. V tomto prípade je možno táto prevádzka trochu atypická, ale o to funkčnejšia. Ba priam môžem povedať, koncept majiteľa stánku rýchleho občerstvenia Kimli pasta Rada Kimličku je...
Aktualizované 24.01.2019
» čítaj ďalej
On-line donáška už čoskoro uzrie svetlo sveta na Gastromenu.sk
Titulok je taký biblický, ale prečo nie :-). Po, a musím povedať, dlhej ceste, sa konečne bude na Gastromenu.sk donáška objednávať on-line! Čo to znamená? Jednoducho si jednotlivé jedlá alebo nápoje pridáš do košíku a objednáš. Ok, poďme po poriadku. Dnešným dňom...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

A máme to tu! Nové trendy už aj v Maduniciach
Musím sa priznať, že pri spracovaní tohoto podniku na Gastromenu.sk som išiel na fotenie s tým, že idem fotiť len priestory reštaurácie. Po dorazení na miesto som pozoroval, že v reštaurácii prebieha test prípravy niekoľkých jedál a ja zrazu, nič netušiac, začal som fotiť...
Aktualizované 13.01.2019
» čítaj ďalej
Carbonara, či Bolognese?
Tak túto otázku som si v živote položil veľa krát. Tým, že som v talianskych reštauráciách profesionálne varil ale aj tým, že som talianskej kuchyne veľký fanúšik a samozrejme aj jej milovník. Obidve omáčky som varil na mnoho spôsobov. Ja do omáčky carbonara pridávam aj...
Aktualizované 09.04.2021
» čítaj ďalej

Vianočná bábovka, ktorá nesmie chýbať na štedrovečernom stole
Je tu čas Vianoc a u niektorých z nás sa piecky na pečenie koláčov rozohriali už na maximum. Dokonca u niektorých sú v plnom prúde už nejaký čas. Nebudem teraz písať o povinnostiach, u ktorých to z profesionálneho hľadiska vyplýva, ale aj o dobre zorganizovanom čase. Vo...
Aktualizované 09.04.2021
» čítaj ďalej
Ochutnal si už Piemont, Taliansko?
Piemont je talianska vinárska oblasť, ktorá sa nachádza na severe krajiny a sústreďuje sa hlavne okolo mesta Turín. To bude zo zemepisu v tomto blogu asi tak všetko a prejdem rovno k veci. Tento piatok, čo bolo 14.12.2018 som bol pozvaný na ochutnávku vín, ktoré reprezentovali...
Aktualizované 18.12.2018
» čítaj ďalej

Dokáže víno potešiť ako vianočný darček?
Raz za čas si dám kvalitné víno. Pokiaľ si zástanca pitia lacného a nekvalitného vína, v čítaní už nemusíš pokračovať. Tento blog je určený pre milovníkov vína a pre milovníkov situácie, ktorá pitie tohoto úžasného moku prináša. Prichádzajú Vianoce, a ja...
Aktualizované 12.12.2018
» čítaj ďalej
Muránske buchty Zbojská
Kto neochutnal Muránske buchty Zbojská môže banovať! To je začiatok mojej recenzie. Musím konštatovať, že mi je dopredu ľúto, komu sa to nepodarilo. Foodtruck si mal šancu navštíviť v Čarovnej vianočnej dedinke pred obchodným centrom City Park. Môžme pevne len dúfať,...
Aktualizované 12.12.2018
» čítaj ďalej

Už si jedol Chilli con carne french fries?
Mexické jedlo na Vianociach? Áno, predstav si :-)! Aj to je jedna z ponúk Vianočných trhov v obchodnom centre City Park v Trnave. Síce nám nejako v poslednej dobe neprialo počasie, ale to je vlastne ten ukazovateľ, že máš pritvrdiť a dať si jedno pálivé jedlo. Ono nie je...
Aktualizované 12.12.2018
» čítaj ďalej
Ten trdelník je božský!
Môj druhý deň v čarovnej dedinke eventu Čarovné vianoce City Park bol veľký gastronomický zážitok. Ochutnal som niekoľko vychytávok a ako jedna z tých prvých bol tento Kolárovský trdelník. Je až neuveriteľné ako už po niekoľkých ochutnávkach aj na iných eventov, je...
Aktualizované 25.11.2018
» čítaj ďalej

Čarovné vianoce v City Parku odštartovali vianočnú sezónu
A už sú tu Vianoce! To opäť? Pýtajú sa mnohí z nás. Áno! Znovu treba riešiť kupovanie darčekov, a tak! Dobre. Povedzme si, že nakoniec, kto to nemá rád? Prídu tie dlhé, nudné, zimné večery a my už len očakávajúc tešíme sa na Vianoce, nakupovanie a vianočné trhy....
Aktualizované 12.12.2018
» čítaj ďalej
Zvoní pizzi už umieráčik?
Že by už dobe, kde bola pizza v najväčšej obľube odzvonilo? Nieeeeeé, ani náhodou! Síce tejto dobe kraľuje streetfood (burgre, hotdogs a podobne), ale mojim názorom je, že toto jedlo je tak vytrvalé a historicky úspešné, že nám bude chutiť ešte niekoľko desiatok rokov....
Aktualizované 18.11.2018
» čítaj ďalej

Vychutnaj si svoje raňajky
Každý deň riešime, čo si spravíme na raňajky. Inak je to asi údel ľudstva riešiť to každý deň, a to sme len pri raňajkách. Začať môžeš rôzne. Uvarením vajec, dodáš telu potrebné bielkoviny, ktoré tak potrebujeme pre tvorbu svalov a podobne. Tým nechcem písať, že...
Aktualizované 18.11.2018
» čítaj ďalej
Kde sú ľudia, kde mám personál?
Po dvojmesačnom intenzívnom navštevovaní gastro prevádzok ponúkam môj pohľad o stave gastronómie v meste Trnava a jej okolia, čo sa týka pracovnej sily. Čiže ľudí, ktorí v tomto segmente pracujú. Idem po poriadku. Na začiatku môj obraz bol skoro nijaký. Vzhľadom na to,...
Aktualizované 09.11.2018
» čítaj ďalej

Dobre urobený hotdog je výsadou kvalitného streetfood-u
Ja teraz trochu zaspomínam. Za čias "socíku" sme poznali len obyčajný párok v rohlíku. A dokonca podával sa iba s horčicou. Po prevrate k nám prišli prvé prúdy zmien, a už párok v rohlíku bol aj s kečupom. Nasledovala zmena názvu na hotdog, prišiel americký hotdog....
Aktualizované 08.11.2018
» čítaj ďalej
Wok a sushi - tvoje rýchle stravovanie
Určite si riešil veľa krát otázku, kde sa kvalitne a hlavne bez väčšej straty času najesť. Spôsob stravovania akým je Wok a sushi, pre mnohých z nás je už dostatočne známy. Ale predsa, na chvíľu sa pri tomto spôsobe zastavím a vysvetlím o aký spôsob ide. Z ponuky, ja...
Aktualizované 07.11.2018
» čítaj ďalej

Ponuka ako má byť! Viva Gastronómia
Úvodom tohoto blogu chcem vyjadriť, že gastronómia na Slovensku sa uberá správnym smerom. Po niekoľko ročnom žití v zahraničí som po návrate na Slovensko príjemne prekvapený ako kvalita poskytovaných služieb a ďalších dôležitých komponentov do nej patriacich, pozdvihla...
Aktualizované 29.11.2018
» čítaj ďalej
Tiramisu, král talianských dezertov
Tiramisu je základ sladkej ponuky, ktorý riešiš minimálne pri zostavovaní tvojej ponuky dezertov, pri otváraní reštaurácie orientovanej na talianskú kuchyňu. (tento blog je určený hlavne pre tých, ktorí si rozmýšľajú otvoriť vlastnú reštauráciu, kaviareň alebo iný...
Aktualizované 23.11.2018
» čítaj ďalej

Streetfood, ktorý zabavil Trnavu
Ja sa na malú chvíľu obzriem na vydarený streetfood-ový festival Food Fest 2018, ktorý sa konal začiatkom októbra v Trnave. Mesto, ktoré je pulzujúce a moderne sa rozvíjajúce, kde trendová gastronómia pouličného predaja jedál a nápojov vítala zvedavého návštevníka a...
Aktualizované 01.11.2018
» čítaj ďalej
Gaštany - jesenná pochúťka
Že je gaštanová sezóna a to je, mi tento záber pripomenul aj pivný festival s názvom Októberfest 2018, ktorý sa konal v Trnave. Na margo toho som včera doma upiekol celý pekáč gaštanov a pochutnávajúc na nich som zaspomínal na tento festival. Na festivale, kde si si mohol...
Aktualizované 01.11.2018
» čítaj ďalej

Fenomén zvaný streetfood
Streetfood momentálne dominuje v našom stravovacom rebríčku na poprednom mieste. Kvalitne upečená žemľa a použité kvalitné suroviny radia tento koncept na prvé miesta spôsobu nášho dnešného moderného stravovania. Servis a rýchlosť objednávky je smerodatný pre...
Aktualizované 01.11.2018
» čítaj ďalej