Kontakty


 
Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Blog Gastromenu.sk

Hrášok - zdravý, zelený zázrak
Sladký, chrumkavý a plný vitamínov. Presne tak chutí a také účinky má mladý zelený hrášok. Či už si ho dopestujete vo vlastnej záhradke, kúpite na trhovisku alebo v obchodnom centre, určite si ho doprajte. Jeho výnimočné vlastnosti vynikajú práve v tomto období. Aj keď...
Aktualizované 03.08.2020
» čítaj ďalej
Slovenské biele zlato - bryndza je najchutnejšia práve teraz
Bryndza - tradičná slovenská pochúťka sa začala po domácky vyrábať už v 15. storočí. Oficiálna prvá manufaktúrna bryndziareň na Slovensku vznikla v roku 1787 v Detve. Slovenskú bryndzu si obľúbili nielen naši obyvatelia, ale čoskoro sa začala vyvážať aj do zahraničia. Bez...
Aktualizované 30.07.2020
» čítaj ďalej

Vedel si, že si môžeš pridať ikonu Gastromenu.sk na obrazovku svojho telefónu?
Pre rýchlejší prístup funguje v tvojom telefóne už dávnejšie taká vychytávka, že si svoj obľúbený web prostredníctvom ikony, môžeš uložiť na svoju domovskú obrazovku. Už sa nemusíš v mobilnom prehliadači zložito preklikávať na Gastromenu.sk a jednoduchým uložením...
Aktualizované 15.07.2020
» čítaj ďalej
Ďalšie dva podniky pribudli do On-line donášky na Gastromenu.sk
Gastromenu.sk rozširuje svoju ponuku podnikov, ktoré svoje služby ponúkajú na portáli prostredníctvom On-line donášky. Little Roma Ako prvý predstavujeme nový taliansky koncept Little Roma v Trnave, kde si melú vlastnú múku, aby dosiahli vždy 100% kvalitu ich domácich...
Aktualizované 30.06.2020
» čítaj ďalej

Vedeli ste, že prvým hlavným mestom Talianskej republiky bol Turín?
Talianska republika slávila nedávno narodeniny. Bolo to pred 74 rokmi, kedy Taliani rozhodli v referende o štátnej forme svojej krajiny. Monarchia alebo republika? A my už poznáme výsledok - 2. júna 1946 (tesne po konci 2. svetovej vojny a po páde fašizmu) tak ukončil svoju vládu...
Aktualizované 26.06.2020
» čítaj ďalej
Vynikajúce vlastnosti lyofilizovaného ovocia vás prekvapia
Lyofilizované ovocie niektorí milujú, iní sú zdržanlivejší. Ide totiž o úplne inú chuť, na akú sme si zvykli pri klasickom sušenom ovocí. Odlišuje sa absenciou vody v ovocí a zelenine, chrumkavosťou a zachovaním všetkých chuťových a zdraviu prospešných...
Aktualizované 19.06.2020
» čítaj ďalej

Výlet za gastronomickými zážitkami do svetovo uznávaných reštaurácií
Nedávno otvorené reštaurácie, ktoré sa stali vyhľadávanými pre svoje vynikajúce a neopakovateľné gastronomické kreácie, ale aj pre svoj dizajn, polohu, atmosféru a zážitok. Nech sa páči, predstavujeme vám tri úplne odlišné reštaurácie na troch kontinentoch, ktoré...
Aktualizované 08.06.2020
» čítaj ďalej
Lugana DOC - víno sýtej, žltej, slamovej farby so zelenými odleskami
Vraj nepoznáte víno Lugana DOC? Poďme si ho predstaviť, presuňme sa (aspoň v mysli) na sever Talianska (cca 830 km od Bratislavy) a pozrime sa, ako to tam vyzerá. Nachádzame sa na hranici medzi dvoma regiónmi - Lombardsko a Benátsko, konkrétne na južnom brehu najväčšieho...
Aktualizované 05.06.2020
» čítaj ďalej

Šuhajíci Pri Panvici, zverejnili svoj youtube kanál
Po troch rokoch vstúpila zábava pri varení do nových vôd. Šuhajíci Pri Panvici, zverejnili svoj youtube kanál. "Snažíme sa priblížiť fanúšikom, klientom, s ktorými sme sa ešte nestretli, zážitok z našich GRILOVAČIEK, ŠKÔL VARENIA a DEGUSTAČIEK" - povedal Milan JunioR...
Aktualizované 03.06.2020
» čítaj ďalej
Voda z kokosového orecha sa svojimi vlastnosťami prirovnáva ku vzácnej krvnej plazme
V nedávnom článku* sme si povedali niečo o exotických druhoch ovocia, ktoré v našich končinách nie sú úplne známe a tradičné, ale postupne sa dostávajú na pulty obchodov a trhov. Dnes vám predstavíme ďalšie zo zaujímavých ovocí a zelenín, ktoré majú veľa prospešných...
Aktualizované 24.05.2020
» čítaj ďalej

Veneto, môj druhý najobľúbenejší taliansky región
Konečne sa aj tu v Taliansku postupne dostávame z domáceho väzenia. Ani sme netušili, čo všetko máme a ako rýchlo môžeme prísť o veci, ktoré sme si možno ani neuvedomovali a boli pre nás samozrejmosťou (obyčajné objatie, kino, divadlo, káva, pohár vína, či dobré jedlo...
Aktualizované 20.05.2020
» čítaj ďalej
Doplňte si vitamíny a posilnite imunitu zdravými nápojmi
Budovanie imunity je v období zvýšeného výskytu vírusových ochorení takmer povinnosťou. Okrem zdravej stravy je teraz vhodné doplniť klasické menu o čerstvé zeleninové, ovocné alebo kombinované šťavy alebo čoraz obľúbenejšie smoothie nápoje. Vedeli ste, že veľká...
Aktualizované 18.05.2020
» čítaj ďalej

O, Nebbiolo, mio caro Nebbiolo!
Prečítaj si pútavý príbeh (blog) od Adriany Harandzovej, rodenej Slovenky, ktorá žije v nádhernom talianskom regióne Piemont. Adriana pracuje ako export manažérka pre vybraných talianskych vinárov a svojim príbehom sa chce podeliť o krásy a zaujímavé poslanie, ktoré v Taliansku...
Aktualizované 12.05.2020
» čítaj ďalej
Vínna etiketa by mala mať v sebe aj niečo šmrncovné!
Hovorí sa, že vizuálna pamäť je v rámci marketingu veľmi dôležitá - náš mozog vraj venuje 50 až 80% svojej aktivity spracúvaním vizuálnych informácií: okolie, farby, pohyby, vizuálna pamäť. Áno, z marketingového hľadiska hrá "vínna etiketa" významnú úlohu. Mala by...
Aktualizované 06.05.2020
» čítaj ďalej

Jedlé kvety - ak ich správne skombinujete vaše jedlo obohatíte o ďalší rozmer
Boli ste na večeri v luxusnej reštaurácii a tanier s mäsom alebo dezert ste mali dekorovaný živými kvetmi? Ruku na srdce, väčšina z nás kvet len odložila a neskonzumovala. A pritom ide o naozaj chutný a zdravý doplnok jedla. Dokáže zvýrazniť chuť pokrmu, nápoja, ale aj vytvoriť...
Aktualizované 02.05.2020
» čítaj ďalej
Piemont je elitný vínny región v Taliansku. Nepoznáte dôvody? Nuž, ponúknem vám ich hneď niekoľko
Ako jediný región v Taliansku používa dve (tie najvyššie) kategórie vínnych apelácií: DOC - Denominazione d’Origine Controllata (kontrolované označenie pôvodu); a DOCG - Denominazione d’Origine Controllata e Garantita (kontrolované a garantované označenie pôvodu). Nájdete ich...
Aktualizované 28.04.2020
» čítaj ďalej

Prečo mi Piemont tak prirástol k srdcu?
Všade zúri korona a cestovať sa nedá - čo je veľmi na škodu. Nebude to tak ale vždy! Čoskoro si budeme cestovanie a tým spoznávanie nových krajín, opäť vychutnávať plnými dúškami. Ako prvé sa vyberieme do..., a to už je odporúčanie od Slovenky Adriany - someliérky, ktorá...
Aktualizované 19.04.2020
» čítaj ďalej
Dôležité je pripravovať kávu s láskou
Študentka Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, Bianka Šmatláková je úspešná finalistka súťaže Najlepší junior baristi za rok 2018. Vtedy bola prváčka, dnes sa baristike venuje už tretí rok. O tom, ako sa ku káve a baristike dostala, čo je pre ňu výzvou a aj...
Aktualizované 18.04.2020
» čítaj ďalej

Originálne veľkonočné recepty od Šuhajíkov pri panvici
Tohtoročné veľkonočné sviatky si budeme ešte dlho pamätať. Uväznení v domovoch, ale môžeme vyskúšať svoju vlastnú kreativitu. Preto sme si pre Teba pripravili taký menší gastro koncert, podľa ktorého by si sa mohol/la realizovať. Hlavnými protagonistami sú Šuhajíci pri...
Aktualizované 13.04.2020
» čítaj ďalej
Umelecké diela z ovocia a zeleniny
Pod slovom carving fruit používaným v gastronómii sa rozumie vyrezávanie rôznych vzorov a motívov z ovocia a zeleniny. Pod rukami carvingových majstrov nezriedka vznikajú skutočné umelecké diela. História carvingu siaha až do 7. storočia n. l., konkrétne do ázijských krajín....
Aktualizované 10.04.2020
» čítaj ďalej

Niekoľko hygienických pravidiel, ktoré treba dodržiavať v kuchyni alebo ako udržať prevádzku bezpečnú a čistú v boji s „Koronou“ - podľa prezidenta SZKC Vojta Artza
Súčasná pandémia nás ovplyvňuje všetkých, súkromne alebo profesionálne. Správne zásady pri spracovaní surovín a pri samotnom varení sú veľmi dôležitou otázkou aj kvôli zdraviu vašich hostí či vašej rodiny. Chybné úkony môžu spôsobiť šírenie nákazy či v lepšom...
Aktualizované 07.04.2020
» čítaj ďalej
Krásna a chutná pitahaya i durian, ktorého konzumácia je zakázaná v prostriedkoch hromadnej dopravy
Počas zimného obdobia, keď si nemôžeme dopriať ovocie z našich zemepisných šírok je ten správny čas na ochutnávku exotických druhov ovocia, ktoré sú delikátne a tiež plné vitamínov. Kedysi bolo pre nás výnimočné aj kivi alebo hurmikaki, postupne sme sa zoznámili s mangom a...
Aktualizované 03.04.2020
» čítaj ďalej

Poznáte vlastnosti a výhody holdomatov?
V reštauráciách a komerčnej gastronómii platia presné pravidlá, v akej teplote je potrebné udržiavať pripravené jedlo pred bezprostredným servírovaním. Táto teplota je stanovená na 65°C. Okrem udržiavacích skríň a teplých výdajných pultov plnia túto funkciu holdomaty,...
Aktualizované 01.04.2020
» čítaj ďalej
Pohár vína prospeje vášmu zdraviu
Víno, nápoj, ktorý si doprajeme k slávnostnému obedu i večeri, ale aj len tak, pri stretnutí s priateľmi či počas romantického večerného posedenia vo dvojici. Keď sa zahľadíme do ďalekej minulosti, zistíme, že história vína siaha až do obdobia ranného stredoveku. O víne...
Aktualizované 24.03.2020
» čítaj ďalej

Káva - povzbudzuje i chutí
Káva - jeden z najpopulárnejších a najobľúbenejších nápojov na svete. Sú ľudia, ktorí sa bez šálky kávy nedokážu prebudiť, bežní spotrebitelia i gurmáni a milovníci kávy, ktorí jej pitie a prípravu vnímajú ako obrad. História kávy História kávy siaha až...
Aktualizované 19.03.2020
» čítaj ďalej
Posilnite si imunitu dobrým jedlom
Posilňovanie imunity je veľmi dôležité. Veľakrát na to však zabúdame. Ak chceme podporiť našu obranyschopnosť, môžeme tak urobiť aj prostredníctvom jedál a nápojov. Vo svojom novom blogu prinášam pár tipov na potraviny, ktoré určite máte aj doma. Cibuľa a...
Aktualizované 17.03.2020
» čítaj ďalej

Prírodné antibiotiká z našej kuchyne
Náš organizmus by mal byť pripravený na striedanie teplôt, sychravé a chladné počasie aj možnosť chrániť sa pred vírusmi, ktoré môžu na nás útočiť pri každom oslabení. Tak ako v minulosti, aj dnes sú veľkými pomocníkmi pri predchádzaní bežných ochorení domáce a...
Aktualizované 15.03.2020
» čítaj ďalej
Na pitný režim dbajte aj v zime
Zimné mesiace dávajú zabrať nášmu imunitnému systému. Dôvodom sú časté prechody z tepla do zimy, kúrenie, suchý vzduch, neprimerané oblečenie a väčší výskyt vírusov a baktérií. Okrem zdravej stravy a vitamínových prípravkov si vieme pomôcť aj na prvý pohľad...
Aktualizované 08.03.2020
» čítaj ďalej

Je čas na bezkontaktnú komunikáciu?
V čase vyčíňania koronavírusu je príčina, aby sa zmenili niektoré návyky spotrebiteľov. Zo sveta prichádzajú správy, že sa ľudia vyhýbajú miestam, kde sa ich na jednom mieste zdržuje viac. Že sa rušia eventy, koncerty, športové podujatia a to znamená jedno. Zasiahne to aj...
Aktualizované 06.03.2020
» čítaj ďalej
Zdravé a chutné orechy v kuchyni
Orechy majú veľký vplyv na naše zdravie a ich použitie v kuchyni je všestranné. Majú takú výhodu, že sa môžu jesť surové, ale chutnajú i opečené, pražené, či v koláčoch a na slano. Sú vhodným doplnkom na výrobu rastlinných mliek, jogurtov, syrov a iných náhrad...
Aktualizované 02.03.2020
» čítaj ďalej

Liečivé koreniny v gastronómii
Bez korenín by nebolo jedlo jedlom. Koreniny sú základom každej dobrej kuchyne. Používajú sa od nepamäti. Dnes už existuje veľké množstvo prísad do všetkých druhov jedál, ktorým dodávajú chuť, a pritom zlepšujú i trávenie. Slúžia ako doplnok do stravy, či už do šalátov,...
Aktualizované 01.03.2020
» čítaj ďalej
Rezervuj si miesto z pohodlia svojho mobilu, alebo pracovného stolu
Gastromenu.sk zavádza ďalšiu novinku, ktorá ti prinesie pohodlnejšie rezervovanie v Tvojej obľúbenej reštaurácii, kaviarne, alebo baru. Všetko prebieha na portáli. Po otvorení profilu podniku, môžeš uskutočniť svoju rezerváciu. Softvér je nastavený tak, že ti ponúkne...
Aktualizované 24.02.2020
» čítaj ďalej

Valentín 2020 - Doprajte si čas na lásku!
Deň zamilovaných sa blíži a my máme skvelý tip, ako stráviť tento zaľúbený večer s osobou, ktorú nadovšetko miluješ. "Pre niekoho možno komerčný sviatok, pre iných naopak príležitosť ako vysloviť tie najvzácnejšie slová, napríklad aj počas romantickej večere", to sú...
Aktualizované 05.02.2020
» čítaj ďalej
Trendy 2020 v Gastronómii podľa ŠUHAJÍKOV
Tak, ako každá sféra má svoje trendy, má ich aj gastronómia. A ta slovenská vôbec nie je výnimkou.Toto je pohľad ŠUHAJÍKOV na trendy v gastronómii v roku 2020. -------------------------------------------------------------------------- TRENDY roku 2020 v GASTRE podľa MAREKA ORTA...
Aktualizované 11.01.2020
» čítaj ďalej

Podujatie, ktoré poteší vaše zmysly!
Všetky vône, chute a farby sa skoncentrujú na prestížnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické produkty, skvelé súťaže, fantastické kulinárske show s kuchármi zvučných mien - Veľtrh...
Aktualizované 08.01.2020
» čítaj ďalej
Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy
S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola kuchárskou šou viacerých kuchárov s názvom Flavour Fair - Bigg Green Egg v Považskej Bystrici....
Aktualizované 05.12.2019
» čítaj ďalej

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach
Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré tráviš pri svojom domácom varení. Chalani v zložení Marek Ort, František Sedlák a Milan...
Aktualizované 04.12.2019
» čítaj ďalej
Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči
Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš báť, to je len také bojové pomenovanie pre túto údernú trojku v zastúpení >Marek ort,...
Aktualizované 26.11.2019
» čítaj ďalej

TreeClub je tiež on-line!
Ako ďalšieho zástupcu v on-line svete na Gastromenu.sk od dnes evidujeme TreeClub bar & restaurant zo Smoleníc. Vychýrený podnik na upätí malých Karpát, ktorý navštevujú mnohí hlavne kvôli jeho polohe, sa teraz otvoril svetu v podobe on-line. Samozrejme aj tu platí, že pokiaľ...
Aktualizované 26.11.2019
» čítaj ďalej
Prečo hodnotiť a vyjadriť svoj názor na Gastromenu.sk?
V dnešnej dobe, kde ťa neustále v telefóne vyzývajú rôzne aplikácie hodnotiť, kde sa kamkoľvek pohneš na internete a vyskočí ti okno "Ak si spokojný, nezabudni ohodnotiť", kde všetci od teba vyžadujú všade a za všetko tvoje hodnotenie, vzniká otázka - či to má celé ešte...
Aktualizované 26.11.2019
» čítaj ďalej

Udržiavam svoje telo, vnútro a myseľ v rovnováhe Jing a Jang
Gastromenu.sk už dlhšiu dobu spolupracuje z foodblogerkou Silviou Kollárovou a mne je veľkou cťou vám ju trochu predstaviť prostredníctvom mojich 20 otázok, ktoré som Silvii položil. Ešte keď sa jej začnem pýtať, chcem sa Silvii poďakovať a nesmierne si vážim, že prispieva...
Aktualizované 14.11.2019
» čítaj ďalej
Tak čo, už máš odcvičené ?
Alena Krůtová je typickým príkladom ženy - mama dcéry Adélky, ktorá svojim životným štýlom inšpiruje mnohých z nás. Ktorá vie dokopy skĺbiť rodinu, podnikanie a svoj zdravý životný štýl. ➡ Tento blog som sa rozhodol venovať Alene, ktorá je prispievateľom do našich...
Aktualizované 10.11.2019
» čítaj ďalej

Trnavský Októberfest vypukne vo štvrtok, sviatok pivárov potrvá tri dni
Sviatok pre milovníkov piva, ale aj dobrého jedla a zábavy. V City Parku na Trstínskej ulici vypukne už vo štvrtok 10. októbra 2019 druhý ročník trnavského Októberfestu. Októberfest nemôže začať inak ako slávnostným narazením prvého pivného suda. Stane sa tak vo štvrtok o...
Aktualizované 09.10.2019
» čítaj ďalej
3. ročník Gin Fest 2019 - čo sa pilo, čo sa jedlo
3. ročník Gin Fest 2019 zaujal odbornú aj širokú verejnosť na toľko, že sa stáva Gin teraz a na dobre dlhé, nasledujúce obdobie doslova módou v barovej zábave slovenských podnikov. Zábava - popíjanie tohoto ľahodného alkoholu, či už samostatne, alebo v rôznych miešaných...
Aktualizované 05.10.2019
» čítaj ďalej

Víkend v znamení dobrého jedla, zábavy a útokov na chuťové poháriky. Od piatka do nedele bude v Trnave opäť Food Fest
Festival pouličného jedla Food Fest privíta milovníkov pouličných špecialít v duchu tradičnej kuchyne, ale aj modernej gastronómie, už tento víkend od piatka 4. do nedele 6. októbra 2019 v priestoroch City Parku na Trstínskej ulici v Trnave. Trojdňový Food Fest vol 4. odštartuje...
Aktualizované 02.10.2019
» čítaj ďalej
Aj z Pizza Piccolino si objednáš už on-line!
Pizza Piccolino je ďalším podnikom z ktorého si môžeš objednávať on-line. Tento on-line fenomén roztáča mútne vody aj v Trnave. V týchto časoch, kedy ľudia začínajú viac využívať túto formu on-line nákupu, z toho vyplýva viac výhod. Môžme si ich postupne...
Aktualizované 19.09.2019
» čítaj ďalej

FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla
Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000 ľudí. Na gastronomickom festivale sa predstavilo desiatky značiek, ktoré pôsobia na slovenskom a...
Aktualizované 12.09.2019
» čítaj ďalej
Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok
Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že jarmok z môjho pohľadu dopadol na jednotku. A je po objektivite, že :-)? Tu musím ale podotknúť,...
Aktualizované 10.09.2019
» čítaj ďalej

Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov
V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci sladkého, slaného, exotického, ale aj bezlepkového a paleo jedla si mohli vybrať z bohatej...
Aktualizované 09.09.2019
» čítaj ďalej
Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!
Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch víkendových dní 7. - 8. septembra tak môžete na jednom mieste nájsť food trucky, lokálne...
Aktualizované 06.09.2019
» čítaj ďalej

2. ročník festivalu vôní, chutí a zážitkov Aróma prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie
Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín - pri Dome armády (Posádkový klub). Na podujatí plnom vôní a chutí sa zúčastnia viac ako tri desiatky predajcov,...
Aktualizované 06.09.2019
» čítaj ďalej
Gin Fest Slovakia 2019: Zapojte všetky zmysly!
Predchádzajúce ročníky Gin Festu ukázali stále narastajúcu popularitu ginu, ale aj záujem o tematické eventy z barového prostredia. V jeden deň sa spojí odborná verejnosť a zároveň všetci milovníci ginu. Najmä návštevníci, ktorí sa chcú dozvedieť viac o gine a chcú...
Aktualizované 03.09.2019
» čítaj ďalej

Trnavská promenáda a jej tisíc chutí piva a jedla pod holým nebom
Pivný festival s nad regionálnou spoluprácou pív opäť prichádza do Trnavy. 23 a 24. augusta 2019 si pod holým nebom vychutnáte pestrý výber tých najlepších remeselných pivovarov, gurmánske špeciality, živé varenie a letnú pohodu s priateľmi či deťmi. Slávnosti...
Aktualizované 12.08.2019
» čítaj ďalej
Hody Trebatice + vyhraj 4 vstupenky na festival Lodenica
Ďalším pokračovaním z troj tripu augustových festivalov od organizátora Morning Net, s.r.o. sú Hody Trebatice. Hlavne piatok vyzerá veľmi dobre a takými vystupujúcimi ako Desmod, Horkýže Slíže, Slobodná Európa a Iné Kafe bude festival v takom vare ako si ja presne...
Aktualizované 11.08.2019
» čítaj ďalej

Festival Červeník, Hody Trebatice a Lodenica
Týmto víkendom začína festivalový troj trip, čoho prvým je festival Červeník, o týždeň neskôr sú to Hody Trebatice a posledný augustový víkend je to asi najznámejší z nich festival Lodenica. Čo nás čaká a neminie Festival Červeník začína už tento piatok 9. -10.8....
Aktualizované 08.08.2019
» čítaj ďalej
Ako nakupovať so zľavou na Gastromenu.sk, prečo sa registrovať?
V prvom rade je to hlavne sporenie si kreditov, ktoré sa dajú uplatniť ako zľava pri nákupe jedál v on-line donáške na Gastromenu.sk. Po druhé, je to možnosť sa zúčastňovať výherných kvízov, v ktorých sa súťaží o hodnotné ceny. Po tretie, možnosť zhodnotiť svoju...
Aktualizované 25.07.2019
» čítaj ďalej

Najlepší kuchár je Tomáš Lysý, najlepšie reštaurácie sú Sissi, Gašperov mlyn a UFO watch.taste.groove
Na slávnostnom večeri Gurmán Award v Bratislave sa v nedeľu 30. 6. odovzdávali odborné ocenenia v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci s odbornými hodnotiteľmi už 16 rokov. Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, Asociácia...
Aktualizované 01.07.2019
» čítaj ďalej
On-line objednávanie obedového menu na Gastromenu.sk je tu!
Plne funkčný systém on-line objednávania obedových menu bol dňa 25.6.2019 spustený do prevádzky. Systém, ktorý ti umožňuje pri každom nákupe obedového menu nasporiť svoj vlastný kredit. Už pri tvojom nasledujúcom nákupe si môžeš našetrený kredit uplatniť ako zľavu....
Aktualizované 26.06.2019
» čítaj ďalej

Bratislavskí gurmáni sa cez víkend stretnú v Parku Andreja Hlinku
Gurmáni sú pôžitkári a radi stolujú na pekných miestach. A takým sa stane cez víkend 21. - 23. 6. Park Andreja Hlinku v Ružinove. "Gurmán festival Bratislava sa sťahuje do Ružinova, kde nás čaká kompaktný, pre verejnosť ľahko dostupný priestor plný zelene. Podobné...
Aktualizované 20.06.2019
» čítaj ďalej
1. Trnava RumFest splnil moje očakávania na jednotku
Pokiaľ si si nevšimol, tak včera 15.06.2019 sa konal v Trnave prvý rumový festival. Trnavské Nádvorie bolo tým miestom, kde sa barmani a barmanky pred sebou predháňali svojim umením. Kde sa nalievali kvalitné rumy a miešali sa drinky od výmyslu sveta. My ako portál Gastromenu.sk...
Aktualizované 19.06.2019
» čítaj ďalej

Pivný pochod Trnavská 13, a ako dopadla?
Bohužiaľ rekord sa nekonal. Účastníkov pochodu bolo 3078. Na druhú stranu aj to je obrovské číslo, wow :-) Z úvodu musím poznamenať, že som bol na tomto pivnom pochode prvý krát. A to som bol ešte, iba v úlohe fotografa. V zastúpení Gastromenu.sk som fotografoval zahájenie,...
Aktualizované 17.06.2019
» čítaj ďalej
Kráľovské privilégium: oslávme spoločne 600-ročnicu na Trnavskej 13
Trnava dostala pred 600 rokmi kráľovskú výsadu. Mohla začať variť a predávať pivo. Pozývame ťa na pochod a oslavy jubilejného a tento rok významného ročníku Trnavskej 13. OZ Trnavská 13 si pripravila pre svojich návštevníkov zaujímavú novinku - vlastné pivo, polotmavý...
Aktualizované 10.06.2019
» čítaj ďalej

Boli sme na Flavour Fair - Festival chutí v Považskej Bystrici
Flavour Fair - festival chutí 2019 je festivalom, ktorý už svojim 5. ročníkom prilákal opäť niekoľko stoviek návštevníkov. Festival je organizovaný firmou Big Green Egg Slovensko. Čo je najúžasnejšie na tejto akcii, že tu máte pohromade také esá gastronomického sveta ako...
Aktualizované 02.06.2019
» čítaj ďalej
Už tento víkend bude tretie pokračovanie obľúbeného Food Festu v Trnave
V poradí už tretie pokračovanie obľúbeného Food Fest-u Trnava sa uskutoční na novom mieste - pred Nákupným centrom City Aréna. Všetkých milovníkov pouličných špecialít v duchu tradičnej kuchyne, ale aj modernej gastronómie, pozývame od piatka 31. mája do nedele 2. júna 2019...
Aktualizované 27.05.2019
» čítaj ďalej

Po novom sme začali už aj kvízovať - hraj o vstupenky na naj grilovačku
V dávnej, pradávnej dobe sme na Gastromenu.sk kvízovali. Po novom kvízujeme opäť! :-)) Ok. Pekne poporiadku. V minulosti Gastromenu.sk zaviedlo mnoho systémov, ktoré boli zaručenou zábavou pre našich fanúšikov. Jednym z nich bolo aj hranie kvízov, ktorých súčasťou boli aj...
Aktualizované 10.05.2019
» čítaj ďalej
V Trnave fičia raňajky. Vieš o tom?
Bude to Omeleta, Ham & eggs, alebo Panini? Tak to ti prezradí tento blog. A ešte ako začnem, skús si najprv prezrieť priložené fotografie a pripraviť sa tým ešte lepšie na túto tému :-) Raňajkový ošiaľ v Trnave dobieha ošiaľ obedových menu z pred niekoľkých rokov....
Aktualizované 28.04.2019
» čítaj ďalej

Countryfest Bohunice 2019: Ani toto leto sa nudiť rozhodne nebudete
S príchodom leta sa v Jaslovských Bohuniciach uskutoční ďalší ročník obľúbeného country festivalu. Aj tento raz sa môžete tešiť na kvalitnú hudbu od domácich, ale aj zahraničných autorov a širokú škálu sprievodných podujatí pre celú rodinu. V súčasnosti máme veľký...
Aktualizované 21.04.2019
» čítaj ďalej
Párty na ktorú sa nezabúda - La Cantine
Je veľa spôsobov ako si zorganizovať svoju párty. Najdôležitejšie pre každého je aby jeho párty dopadla tak, že si ju pozvaní budú pamätať ešte niekoľko rokov. Však o to ide, nie? Trend už niekoľko rokov je, že si celú párty ľudia uskutočňujú vo vlastných...
Aktualizované 13.04.2019
» čítaj ďalej

Sleduj aj večerné menu na Gastromenu.sk
Už aj v tejto ponuke večerného menu si môžeš vybrať z jedál na Gastromenu.sk . Dlhoročná ponuka obedového menu je už niekoľko mesiacov rozšírená na ďalšie 3, a to ponuka raňajkového, brunch a večerného menu. Čiže všetko pod jednou strechou? Presne tak. Je to rýchla...
Aktualizované 09.04.2019
» čítaj ďalej
Stav na trhu práce v gastronómii je katastrofický!
Ja neviem či som použil dostatočné slovo na stav trhu práce, v ktorom sa momentálne nachádzajú slovenské gastro prevádzky. Je pravda, že tento jav sledujem najmä v Trnave a jej okolí. Myslím ale, že tento stav je problém momentálne väčšiny gastro prevádzok na Slovensku. Tak...
Aktualizované 21.03.2019
» čítaj ďalej

Boooóže to je dobrota! Kto zdieľa so mnou tento názor?
Moje milované sushi ide objednať už na Gastromenu.sk ON-LINE! On-line donáška začína na Gastromenu.sk s Asia Restaurant. Jedlá, ktoré patria medzi moje najobľúbenejšie sa dajú už takto jednoducho elektronicky objednať. Samozrejme Asia Restaurant má veľmi široký výber...
Aktualizované 01.03.2019
» čítaj ďalej
Začíname! On-line donáška na Gastromenu.sk
Naše vývojárske štúdio a hlavne jeho šéf programátor Ľuboš Brežák podali excelentný výkon, a relatívne v krátkom čase je služba on-line objednávok donášky v záverečnej fáze. Vo fáze takej, že ide vlastne už objednávať. Pokiaľ na portáli zbadáš tento zelený button,...
Aktualizované 17.02.2019
» čítaj ďalej

Vychutnaj si Ameriku v Elephant Diner
Po hlavne talianskych reštauráciách, ktoré sa u nás rozmohli v 90. rokov je momentálny fenomén dnešnej doby všade prítomná ponuka burgrov. Môj blog začína trochu pesimisticky. Chcem len vniesť trochu svetla do momentálneho stavu, čo ponúkajú dnešné reštaurácie a možno...
Aktualizované 05.02.2019
» čítaj ďalej
Šaláty, burgre a hlavne cestoviny, ktoré sa až pýtajú zjesť :-)
Znovu som zažíval ten pocit spokojnosti, keď navštíviš prevádzku a v nej funguje všetko ako má. V tomto prípade je možno táto prevádzka trochu atypická, ale o to funkčnejšia. Ba priam môžem povedať, koncept majiteľa stánku rýchleho občerstvenia Kimli pasta Rada Kimličku je...
Aktualizované 24.01.2019
» čítaj ďalej

On-line donáška už čoskoro uzrie svetlo sveta na Gastromenu.sk
Titulok je taký biblický, ale prečo nie :-). Po, a musím povedať, dlhej ceste, sa konečne bude na Gastromenu.sk donáška objednávať on-line! Čo to znamená? Jednoducho si jednotlivé jedlá alebo nápoje pridáš do košíku a objednáš. Ok, poďme po poriadku. Dnešným dňom...
Aktualizované 19.01.2019
» čítaj ďalej
A máme to tu! Nové trendy už aj v Maduniciach
Musím sa priznať, že pri spracovaní tohoto podniku na Gastromenu.sk som išiel na fotenie s tým, že idem fotiť len priestory reštaurácie. Po dorazení na miesto som pozoroval, že v reštaurácii prebieha test prípravy niekoľkých jedál a ja zrazu, nič netušiac, začal som fotiť...
Aktualizované 13.01.2019
» čítaj ďalej

Carbonara, či Bolognese?
Tak túto otázku som si v živote položil veľa krát. Tým, že som v talianskych reštauráciách profesionálne varil ale aj tým, že som talianskej kuchyne veľký fanúšik a samozrejme aj jej milovník. Obidve omáčky som varil na mnoho spôsobov. Ja do omáčky carbonara pridávam aj...
Aktualizované 03.01.2019
» čítaj ďalej
Vianočná bábovka, ktorá nesmie chýbať na štedrovečernom stole
Je tu čas Vianoc a u niektorých z nás sa piecky na pečenie koláčov rozohriali už na maximum. Dokonca u niektorých sú v plnom prúde už nejaký čas. Nebudem teraz písať o povinnostiach, u ktorých to z profesionálneho hľadiska vyplýva, ale aj o dobre zorganizovanom čase. Vo...
Aktualizované 20.12.2018
» čítaj ďalej

Ochutnal si už Piemont, Taliansko?
Piemont je talianska vinárska oblasť, ktorá sa nachádza na severe krajiny a sústreďuje sa hlavne okolo mesta Turín. To bude zo zemepisu v tomto blogu asi tak všetko a prejdem rovno k veci. Tento piatok, čo bolo 14.12.2018 som bol pozvaný na ochutnávku vín, ktoré reprezentovali...
Aktualizované 18.12.2018
» čítaj ďalej
Dokáže víno potešiť ako vianočný darček?
Raz za čas si dám kvalitné víno. Pokiaľ si zástanca pitia lacného a nekvalitného vína, v čítaní už nemusíš pokračovať. Tento blog je určený pre milovníkov vína a pre milovníkov situácie, ktorá pitie tohoto úžasného moku prináša. Prichádzajú Vianoce, a ja...
Aktualizované 12.12.2018
» čítaj ďalej

Muránske buchty Zbojská
Kto neochutnal Muránske buchty Zbojská môže banovať! To je začiatok mojej recenzie. Musím konštatovať, že mi je dopredu ľúto, komu sa to nepodarilo. Foodtruck si mal šancu navštíviť v Čarovnej vianočnej dedinke pred obchodným centrom City Park. Môžme pevne len dúfať,...
Aktualizované 12.12.2018
» čítaj ďalej
Čarovné vianoce v City Parku odštartovali vianočnú sezónu
A už sú tu Vianoce! To opäť? Pýtajú sa mnohí z nás. Áno! Znovu treba riešiť kupovanie darčekov, a tak! Dobre. Povedzme si, že nakoniec, kto to nemá rád? Prídu tie dlhé, nudné, zimné večery a my už len očakávajúc tešíme sa na Vianoce, nakupovanie a vianočné trhy....
Aktualizované 12.12.2018
» čítaj ďalej

Už si jedol Chilli con carne french fries?
Mexické jedlo na Vianociach? Áno, predstav si :-)! Aj to je jedna z ponúk Vianočných trhov v obchodnom centre City Park v Trnave. Síce nám nejako v poslednej dobe neprialo počasie, ale to je vlastne ten ukazovateľ, že máš pritvrdiť a dať si jedno pálivé jedlo. Ono nie je...
Aktualizované 12.12.2018
» čítaj ďalej
Ponuka ako má byť! Viva Gastronómia
Úvodom tohoto blogu chcem vyjadriť, že gastronómia na Slovensku sa uberá správnym smerom. Po niekoľko ročnom žití v zahraničí som po návrate na Slovensko príjemne prekvapený ako kvalita poskytovaných služieb a ďalších dôležitých komponentov do nej patriacich, pozdvihla...
Aktualizované 29.11.2018
» čítaj ďalej

Ten trdelník je božský!
Môj druhý deň v čarovnej dedinke eventu Čarovné vianoce City Park bol veľký gastronomický zážitok. Ochutnal som niekoľko vychytávok a ako jedna z tých prvých bol tento Kolárovský trdelník. Je až neuveriteľné ako už po niekoľkých ochutnávkach aj na iných eventov, je...
Aktualizované 25.11.2018
» čítaj ďalej
Tiramisu, král talianských dezertov
Tiramisu je základ sladkej ponuky, ktorý riešiš minimálne pri zostavovaní tvojej ponuky dezertov, pri otváraní reštaurácie orientovanej na talianskú kuchyňu. (tento blog je určený hlavne pre tých, ktorí si rozmýšľajú otvoriť vlastnú reštauráciu, kaviareň alebo iný...
Aktualizované 23.11.2018
» čítaj ďalej

Zvoní pizzi už umieráčik?
Že by už dobe, kde bola pizza v najväčšej obľube odzvonilo? Nieeeeeé, ani náhodou! Síce tejto dobe kraľuje streetfood (burgre, hotdogs a podobne), ale mojim názorom je, že toto jedlo je tak vytrvalé a historicky úspešné, že nám bude chutiť ešte niekoľko desiatok rokov....
Aktualizované 18.11.2018
» čítaj ďalej
Vychutnaj si svoje raňajky
Každý deň riešime, čo si spravíme na raňajky. Inak je to asi údel ľudstva riešiť to každý deň, a to sme len pri raňajkách. Začať môžeš rôzne. Uvarením vajec, dodáš telu potrebné bielkoviny, ktoré tak potrebujeme pre tvorbu svalov a podobne. Tým nechcem písať, že...
Aktualizované 18.11.2018
» čítaj ďalej

Kde sú ľudia, kde mám personál?
Po dvojmesačnom intenzívnom navštevovaní gastro prevádzok ponúkam môj pohľad o stave gastronómie v meste Trnava a jej okolia, čo sa týka pracovnej sily. Čiže ľudí, ktorí v tomto segmente pracujú. Idem po poriadku. Na začiatku môj obraz bol skoro nijaký. Vzhľadom na to,...
Aktualizované 09.11.2018
» čítaj ďalej
Dobre urobený hotdog je výsadou kvalitného streetfood-u
Ja teraz trochu zaspomínam. Za čias "socíku" sme poznali len obyčajný párok v rohlíku. A dokonca podával sa iba s horčicou. Po prevrate k nám prišli prvé prúdy zmien, a už párok v rohlíku bol aj s kečupom. Nasledovala zmena názvu na hotdog, prišiel americký hotdog....
Aktualizované 08.11.2018
» čítaj ďalej

Wok a sushi - tvoje rýchle stravovanie
Určite si riešil veľa krát otázku, kde sa kvalitne a hlavne bez väčšej straty času najesť. Spôsob stravovania akým je Wok a sushi, pre mnohých z nás je už dostatočne známy. Ale predsa, na chvíľu sa pri tomto spôsobe zastavím a vysvetlím o aký spôsob ide. Z ponuky, ja...
Aktualizované 07.11.2018
» čítaj ďalej
Streetfood, ktorý zabavil Trnavu
Ja sa na malú chvíľu obzriem na vydarený streetfood-ový festival Food Fest 2018, ktorý sa konal začiatkom októbra v Trnave. Mesto, ktoré je pulzujúce a moderne sa rozvíjajúce, kde trendová gastronómia pouličného predaja jedál a nápojov vítala zvedavého návštevníka a...
Aktualizované 01.11.2018
» čítaj ďalej

Fenomén zvaný streetfood
Streetfood momentálne dominuje v našom stravovacom rebríčku na poprednom mieste. Kvalitne upečená žemľa a použité kvalitné suroviny radia tento koncept na prvé miesta spôsobu nášho dnešného moderného stravovania. Servis a rýchlosť objednávky je smerodatný pre...
Aktualizované 01.11.2018
» čítaj ďalej
Gaštany - jesenná pochúťka
Že je gaštanová sezóna a to je, mi tento záber pripomenul aj pivný festival s názvom Októberfest 2018, ktorý sa konal v Trnave. Na margo toho som včera doma upiekol celý pekáč gaštanov a pochutnávajúc na nich som zaspomínal na tento festival. Na festivale, kde si si mohol...
Aktualizované 01.11.2018
» čítaj ďalej

Asia Restaurant
TOP ponuka Asia Restaurant
Objednaj si od nás jedlo a pri každej objednávke s nami ušetríš 3%. Stačí sa už len zaregistrovať a objednať si od nás v on-line donáške na Gastromenu.sk Asia...
04.08.2020
38,4 tis


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
02.08.2020
776,3 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
02.08.2020
582,1 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ak hľadáš priestor pre svoj event, tu je naša ponuka :-) Sme pizzéria a reštaurácia, ktorá svojou kvalitou v gastronómii robí spokojných našich hostí už niekoľko rokov. Zorganizuj...
02.08.2020
416,6 tis

Asia Restaurant
TOP ponuka Asia Restaurant
Naspor si kredit a objednávaj lacnejšie v On-line donáške na...
02.08.2020
455,6 tis


Viet House
TOP ponuka Viet House
Máš chuť na vietnamskú kuchyňu? Neváhaj si rezervovať miesta vo Viet House pre seba a svojich priateľov v On-line rezervácii miest v našom profile na Gastromenu.sk Klikni pod príspevok...
31.07.2020
101,5 tis

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Vyzerá ako šperk, zlatom je aj zdobená, samozrejme jedlým. Vnútri vás čaká prekvapenie - kombinácia sviežich chutí, ktoré tvoria po rozkrojení krásnu kresbu. Pri fotení som ju ozdobila...
27.07.2020
195,7 tis