čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


Vegan figový koláč

Cícer si vždy vopred uvarím, nepoužívam žiadne polotovary ani konzervy. Banány si roztlačíme vidličkou úplne na kašu a pridáme uvarený, rozmixovaný cícer s (100 ml.) kokosovým...


Gaštany - jesenná pochúťka

Že je gaštanová sezóna a to je, mi tento záber pripomenul aj pivný festival s názvom Októberfest 2018, ktorý sa konal v Trnave.

Na margo toho som včera doma upiekol celý pekáč gaštanov a pochutnávajúc na nich som zaspomínal na tento festival. Na festivale, kde si si mohol vybrať z množstva pivných špeciálov a streetfood-ových vychytávok. Zaspomínal som aj na tieto gaštanové pochúťky, ktoré som takto dostal na ochutnanie zo stánku, ktorý takéto mňamky predával.

Chutnučký stánok s názvom Gaštanové jazýčky a horúce gaštany spríjemňoval po celý čas atmosféru Októberfest-u. Pri objednávaní týchto pochúťok mi vyplnila krátku čakačku veselá majiteľka, ktorá dokazovala aj svojim vkusným a vtipným tričkom skvelú festivalovú náladu.

Po krásnom naservírovaní horúcich gaštanoch som sa ponáhľal k ich ochutnávaní a poviem ti, že boli vynikajúce. Priam neskutočné, mňam!
Zaspomínal som aj na tieto gaštanové pochúťky, ktoré som takto dostal na ochutnanie. Tá božská chuť gaštanov ma dostala :-) !

Pozri si fotogalériu Októberfest 2018

Určite si naplánuj zástavku v tomto stánku, ktorý bude pripravovať takéto fantastické pochúťky aj v ďalšom ročníku Októberfest 2019 v Trnave.

Blahodárne účinky gaštanov sú neodmysliteľnou súčasťou nášho biorytmu a preto s úsmevom a energiou do ďalších dní ti prajem ešte pekný prázdninový a dušičkový týždeň.

(blog pokračuje dole)
Ako vidíš samotný trnavský župan Jozef Viskupič odštartoval pivný festival slávnostným narazením pivového sudu, kde aj prvými načapovanými pohármi uhasil smäd niekoľkým návštevníkom. Organizátorom vyšiel festival na jednotku a ja už len môžem pozvať všetkých na budúci ročník.

Sleduj novinky na Gastromenu.sk kde sa aktuálne prezentujú gastro prevádzky, kde svojimi ponukami zaujmú tvoje gurmánske chúťky a ty si vyberajúc naplánuješ ako svoj pracovný, tak hlavne oddychový čas v týždni.
Autor: Branislav Brežák

« všetky blogy