Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Kde sú ľudia, kde mám personál?

Po dvojmesačnom intenzívnom navštevovaní gastro prevádzok ponúkam môj pohľad o stave gastronómie v meste Trnava a jej okolia, čo sa týka pracovnej sily. Čiže ľudí, ktorí v tomto segmente pracujú.

Idem po poriadku.

Na začiatku môj obraz bol skoro nijaký. Vzhľadom na to, že dlhodobo žijem v Rakúsku, o dianí v gastronómii na Slovensku som mal hmlisté predstavy.

Gastronómii sa venujem, a s gastronómiou žijem už od roku 1991. Tá začala nejakými mojimi školskými časmi. Už počas školy, každé letné prázdniny, som intenzívne pracoval ako kuchár, alebo ako čašník.

Neskôr to boli už aj víkendy.

Po škole som nastúpil profesionálne okamžite do remesla, a v ňom som vydržal asi 10 rokov.
Prišlo obdobie keď som cítil, že gastronómii sa chcem venovať úplne inak.

Začal som sa jej venovať prostredníctvom, kde moji zamestnávatelia sa stali mojimi klientmi. Kde mojimi už vtedy nejakými skúsenosťami, som do nej prispieval spôsobom prezentovania sa gastro prevádzok cez internetový portál Gastromenu.sk

Za úspešnú dobu, kde nás aj ťažké časy zocelili a možno aj skoro položili, sa vraciam na pozíciu, kde sa opäť môžem naplno realizovať.

O zážitkoch z týchto bohatých rokoch na skúsenosti, napíšem niekedy inokedy.

Po mojej prestávke, kde som svoje gastronomické umenie rozvíjal v Rakúsku, sa opäť vraciam na slovenskú scénu, a tým vlastne vzniká táto úvaha, o ktorej tu píšem.


Túto fotografiu pozri aj ako príspevok z Gurmán festivalu BA, v mojom Instagramovom profile
Pred niekoľkými rokmi sa moji klienti sťažovali na nedostatok hostí a tým pádom na málo peňazí. Na reklamu sa dávalo minimum peňazí. Dokonca dovolím si tvrdiť, v krízových rokoch boli škrty tak drastické, že neprebiehala žiadna reklamná podpora, iba nutné veci v rámci nejakej zotrvačnosti.

Teraz je situácia taká, že s hosťami problém nie je. Tých je dosť!

Momentálne s akým problémom sa potýka segment gastronómie, a to myslím hlavne Trnavu, je nedostatok pracovného personálu. V 75% prípadov sa mi pri mojich stretnutiach v gastro prevádzkach sťažujú majitelia, že nemá kto robiť.

Otázka je, kde sú tí vyučení kuchári a čašníci? Kde sú tí odborníci, na ktorých bolo, je a stavia sa meno reštaurácie, hotela, kaviarne, baru a atď.

Toto je prvá časť blogu. Bude to trilógia! Sleduj ma aj naďalej, a príde aj dvojka aj trojka.


Sleduj môj profil branislav.brezak na Instagrame
Aktualizované: 09.11.2018
Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák

Akcia
Asia Restaurant
Asia-Restaurant
Už nemusíš len telefonovať, u nás si máš možnosť objednať aj On-line. Vyber si z našej bohatej ponuky a my ti radi, čo najskôr tvoju objednávku prinesieme až domov, alebo...
23.02.2020
» čekuj

Akcia
Pizza Piccolino
Pizza-Piccolino
Pri každej objednávke od nás na Gastromenu.sk ušetríš. Objednaj si teraz a pripíš si svoj prvý kredit, ktorý môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju nasledujúcu...
23.02.2020
» čekuj

Akcia
Pizza & restaurant Halenár
Pizza--and--restaurant-Halenar
Ak hľadáš priestor pre svoj event, tu je naša ponuka :-) Sme pizzéria a reštaurácia, ktorá svojou kvalitou v gastronómii robí spokojných našich hostí už niekoľko rokov. Zorganizuj...
22.02.2020
» čekuj

Akcia
Hotel Koliba
Hotel-Koliba
Všetky tímy pripravte sa, nahláste sa a príďte variť! 7.3. v Kamenáči (Hotel Koliba) sa súťaží o najlepšiu kapustnicu. S tým, že sa zabavíš aj pri pochovávaní basy, vystúpení...
22.02.2020
» čekuj

Akcia
Tekovská kuchyňa a pekáreň
Tekovska-kuchyna-a-pekaren
Už aj v Trnave máš možnosť ochutnať slovenskú regionálnu kuchyňu. Predstavujeme ti slovenský región Tekov. Príď si pochutnať na našej tradičnej domácej kuchyni a popri tom si...
21.02.2020
» čekuj

Akcia
Viet House
Viet-House
Pokiaľ máš rád vietnamskú kuchyňu, neváhaj si rezervovať miesto pre seba a svojich priateľov v ON-LINE rezervácii miest v našom profile na Gastromenu.sk Kllikni na príspevok a...
21.02.2020
» čekuj

Akcia
Reštaurácia Nikol
Restauracia-Nikol
Naša reštaurácia Vám prináša chutné obedy za výhodné ceny už takmer 23 rokov. Mnohí u nás oslávili jubileá, krstiny, birmovky promócie, firemné večierky, či iné významné...
21.02.2020
» čekuj

Akcia
Pozsonyi Csárda
Pozsonyi-Csarda
Obedové menu v centre mesta len za 5,90 v každý pracovný deň..príď ochutnať...
20.02.2020
» čekuj

Akcia
Viet House
Viet-House
Alebo oboje? V tom prípade musíš jednoznačne vyskúšať kari servírované s morskými plodmi. Vychutnaj si túto skvelú kombináciu spolu s jasmínovou ryžou. Potešíš nielen svoj...
20.02.2020
» čekuj

Práca
Viet House
Viet-House
Hľadáme šikovnú čašníčku / čašníka s flexibilným pracovným časom. Vítame všetkých kandidátov s chuťou pracovať v príjemnom prostredí starého mesta Bratislavy....
20.02.2020
» čekuj