čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


Vegan figový koláč

Cícer si vždy vopred uvarím, nepoužívam žiadne polotovary ani konzervy. Banány si roztlačíme vidličkou úplne na kašu a pridáme uvarený, rozmixovaný cícer s (100 ml.) kokosovým...


Ochutnal si už Piemont, Taliansko?

Piemont je talianska vinárska oblasť, ktorá sa nachádza na severe krajiny a sústreďuje sa hlavne okolo mesta Turín.

To bude zo zemepisu v tomto blogu asi tak všetko a prejdem rovno k veci.

Tento piatok, čo bolo 14.12.2018 som bol pozvaný na ochutnávku vín, ktoré reprezentovali túto oblasť. Začali sme nejakými bielymi, ale priznám sa, tie ma vôbec neoslovili nakoľko som pred tým ešte pri jednom pozvaní ochutnal jedno fantastické talianske Pinot grigio. Žiaľ nepamätám si výrobcu. Inak ochutnávka sa konala v jednej vinotéke v Bojniciach, turistickej mekke na Slovensku.


(blog pokračuje ďalej, čítaj dolu)






Za tie biele sa ospravedlňujem, ale cieľom mojej návštevy boli vína z Piemontu.

Magnifico!

Legendárne vína z tejto talianskej oblasti uzreli svetlo sveta a obohatili môj repertoár vín, ktoré som kedy pil. Aby som dal ešte jednu vec do pozornosti. Z tejto vinárskej oblasti pochádzajú hlavne červené vína.

Vína archívne, trvácne, vhodné uskladnenia, kde sa môžeš kedykoľvek pýšiť ich vlastníctvom.


Ale aby sme len neskladovali, poďme piť.

Ochutnávka, ktorá bola zameraná na červené vína, priniesla také skvosty ako Langhe Barbera, Le Brume, Langhe Nebbiolo a hlavne legendárne Barbaresco - San Giuliano s ochranou známkou DOCG. Vinári ako Ribote, Stefano Farina a Pasquale Palissero odviedli vynikajúcu prácu. A ako sme postupne postupovali od jedného k druhému, nakoniec prišlo už mnou avizované kráľovské Barbaresco. Tá chuť sa nedá vymazať. Tá chuť ostáva dlho, dlho. Ona dokonca ostala ešte do dnes. Silné víno! Myslím tým, že v tebe zanechá pocity, ktoré tak človek očakáva pred ohlasovanou perličkou a finálnou bodkou takéhoto špeciálneho večera.

Končím tento blog so slovami, mojim veľkým potešením bola možnosť sa zoznámiť s týmito úžasnými vínami. A dúfam, že už čoskoro budeš mať tú možnosť aj ty.


Takže sleduj blogy na Gastromenu.sk alebo môj profil branislav.brezak na Instagrame a dozvieš sa viac.


Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák

« všetky blogy