čo ti chýba na Gatromenu ?



Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou

◾ Príprava hovädzieho rebra: Do pekáča vložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre pri 160 °C približne 3,5...

Kimli Pasta

Objednaj si cestoviny Manzo od Kimli Pasta

Ochutnaj moje cestoviny Manzo. Ingrediencie: cibuľa, hovädzia sviečková, šampiňóny, paradajková omáčka....
» čekuj
Aktualizované: 20.05.2019
Kimli-Pasta

Pizza Roman

Brigáda v reštaurácii

...
» čekuj
Aktualizované: 20.05.2019
Reštaurácia: Pizza Roman Reštaurácia: Pizza Roman Reštaurácia: Pizza Roman

Treeclub bar & restaurant

Májová GRILOVAČKA s BOOGIE JOE

Májová GRILOVAČKA na letnej terase v piatok, 24. mája 2019 od 19:00. Príďte si vychutnať pôžitok z chutného...
» čekuj
Aktualizované: 20.05.2019
Treeclub-bar--and--restaurant

Treeclub bar & restaurant

Pridaj sa k nám!!!

Čašník/čašníčka Roznášač a objednávač? Nie! Hľadáme toho, kto spríjemní deň našim hosťom, má...
» čekuj
Aktualizované: 20.05.2019
Treeclub-bar--and--restaurant

Reštaurácia Nikol

Reštaurácia Nikol už 22 rokov k tvojim službám :-)

Naša reštaurácia Vám prináša chutné obedy za výhodné ceny už takmer 22 rokov. Mnohí u nás oslávili...
» čekuj
Aktualizované: 20.05.2019
Restauracia-Nikol

Pastis cafe & bar

Rozmýšľaš kam sa ísť naraňajkovať?

Raňajky v Pastis cafe & bar ťa katapultujú do tvojho víťazného dňa. Podávame v čase od 07:30 do 12:00 h....
» čekuj
Aktualizované: 20.05.2019
Pastis-cafe--and--bar

Bufet u Jozefa

Zorganizuj si u nás svoju rodinnú oslavu

U nás si môžeš zorganizovať svoju rodinnú oslavu. Našimi jedlami sme uspokojili už veľa našich hostí....
» čekuj
Aktualizované: 20.05.2019
Bufet-u-Jozefa

» pozri všetky akcie


Ochutnal si už Piemont, Taliansko?

Piemont je talianska vinárska oblasť, ktorá sa nachádza na severe krajiny a sústreďuje sa hlavne okolo mesta Turín.

To bude zo zemepisu v tomto blogu asi tak všetko a prejdem rovno k veci.

Tento piatok, čo bolo 14.12.2018 som bol pozvaný na ochutnávku vín, ktoré reprezentovali túto oblasť. Začali sme nejakými bielymi, ale priznám sa, tie ma vôbec neoslovili nakoľko som pred tým ešte pri jednom pozvaní ochutnal jedno fantastické talianske Pinot grigio. Žiaľ nepamätám si výrobcu. Inak ochutnávka sa konala v jednej vinotéke v Bojniciach, turistickej mekke na Slovensku.


(blog pokračuje ďalej, čítaj dolu)






Za tie biele sa ospravedlňujem, ale cieľom mojej návštevy boli vína z Piemontu.

Magnifico!

Legendárne vína z tejto talianskej oblasti uzreli svetlo sveta a obohatili môj repertoár vín, ktoré som kedy pil. Aby som dal ešte jednu vec do pozornosti. Z tejto vinárskej oblasti pochádzajú hlavne červené vína.

Vína archívne, trvácne, vhodné uskladnenia, kde sa môžeš kedykoľvek pýšiť ich vlastníctvom.


Ale aby sme len neskladovali, poďme piť.

Ochutnávka, ktorá bola zameraná na červené vína, priniesla také skvosty ako Langhe Barbera, Le Brume, Langhe Nebbiolo a hlavne legendárne Barbaresco - San Giuliano s ochranou známkou DOCG. Vinári ako Ribote, Stefano Farina a Pasquale Palissero odviedli vynikajúcu prácu. A ako sme postupne postupovali od jedného k druhému, nakoniec prišlo už mnou avizované kráľovské Barbaresco. Tá chuť sa nedá vymazať. Tá chuť ostáva dlho, dlho. Ona dokonca ostala ešte do dnes. Silné víno! Myslím tým, že v tebe zanechá pocity, ktoré tak človek očakáva pred ohlasovanou perličkou a finálnou bodkou takéhoto špeciálneho večera.

Končím tento blog so slovami, mojim veľkým potešením bola možnosť sa zoznámiť s týmito úžasnými vínami. A dúfam, že už čoskoro budeš mať tú možnosť aj ty.


Takže sleduj blogy na Gastromenu.sk alebo môj profil branislav.brezak na Instagrame a dozvieš sa viac.


Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák

« všetky blogy