čo ti chýba na Gatromenu ?



Čerešňová bublanina (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)

Vajíčka si oddelíme a žĺtka s roztlačeným banánom vymiešame do penista. Pridáme kokosové mlieko, ryžový olej a postupne ostatné suroviny. Cesto vlejeme na menší plech, vystlaný...

Bufet u Jozefa

Zorganizuj si u nás svoju rodinnú oslavu

U nás si môžeš zorganizovať svoju rodinnú oslavu. Našimi jedlami sme uspokojili už veľa našich hostí....
» čekuj
Aktualizované: 16.07.2019
Bufet-u-Jozefa

Pastis cafe & bar

Rozmýšľaš kam sa ísť naraňajkovať?

Raňajky v Pastis cafe & bar ťa katapultujú do tvojho víťazného dňa. Podávame v čase od 07:30 do 12:00 h....
» čekuj
Aktualizované: 16.07.2019
Pastis-cafe--and--bar

Kimli Pasta

Pochutnaj si na kuracom šaláte a dobi tak svoju energiu

Kurací šalát v zložení: zelený šalát, paradajka, uhorka, paprika, rukola, čakanka, 100g. kuracie mäso,...
» čekuj
Aktualizované: 16.07.2019
Kimli-Pasta

Kimli Pasta

Objednaj si cestoviny Carbonara od Kimli Pasta

Mal si moje Carbonara? Objednaj si k obedu tieto vynikajúce cestovinky. Zavolaj mi dopredu na 0948651451 a pri...
» čekuj
Aktualizované: 16.07.2019
Kimli-Pasta

Reštaurácia Deliviet

Deli Viet - Originálna vietnamská reštaurácia

Počuli ste niekedy o šaláte z banánového kvetu alebo zo zelenej papáje? Viete ako vyzerá ázijské grilované...
» čekuj
Aktualizované: 15.07.2019
Restauracia-Deliviet

Čínska reštaurácia Wok & sushi

Príď sa najesť, určite si vyberieš

Pozri si aj našu fotogalériu, kde nájdeš ešte viac fotografií nášho bufetu wok +...
» čekuj
Aktualizované: 15.07.2019
Cinska-restauracia-Wok--and--sushi

Čínska reštaurácia Wok & sushi

Zbieraj pečiatky a ušetríš ✅

Príď sa k nám najesť a ušetríš :-) Keď nazbieraš 15 pečiatok, dostaneš 1 x Wok & sushi v hodnote 9,99 € od...
» čekuj
Aktualizované: 15.07.2019
Cinska-restauracia-Wok--and--sushi

» pozri všetky akcie


Vychutnaj si Ameriku v Elephant Diner

Po hlavne talianskych reštauráciách, ktoré sa u nás rozmohli v 90. rokov je momentálny fenomén dnešnej doby všade prítomná ponuka burgrov.

Môj blog začína trochu pesimisticky. Chcem len vniesť trochu svetla do momentálneho stavu, čo ponúkajú dnešné reštaurácie a možno už aj náročnejšiemu návštevníkovi, ako tomu bolo z pred dvadsiatich rokov. V prom rade chcem vyzdvihnúť pripravenosť a kvalitu reštaurácií, kde v tomto náročnom konkurenčnom boji podávajú také výsledky, ktoré im zaručujú prežitie.

Čo to znamená?

Myslím si, reštaurácie sa musia tak obracať aby boli úspešné, že sa to s minulosťou nedá ani porovnať. Na jednu stranu je to náročnejšie na prevádzkovanie reštaurácie ako v minulosti, ale na druhú stranu kvalita jedál a celkovo služieb stúpla minimálne o 60% (v celkovom priemere).


(blog pokračuje ďalej, čítaj dolu)
Konkurencia je v tomto veľmi neoblomná. Pre nás hostí je to ale dobrá správa. Týmto, nazvime to až bojom, sa skvalitňuje ponuka reštaurácií a iných gastro prevádzok. A čo hlavne ponuka jedál, nápojov a samotných služieb, ktoré patria do gastronomickej kultúry našich miest, nášho štátu, našej domoviny.

Už aj našinec si môže vyberať z kvality viacerých takýchto zariadení a nemusí byť odkázaný len na návštevy podnikov počas dovoleniek.

Na Slovensku sa dá zažiť pomaly už všetko :-)
Z mojich posledných návštev týchto prevádzok bola americká reštaurácia Elephant Diner v obchodnom centre The Mall v Trnave.

Americkým štýlom zariadená reštaurácia, kde aj jej ponuka zodpovedá tejto kultúre, otvára svoju ponuku pre takto orientovaného štamgasta. Píšem rovno štamgasta, lebo tá atmosféra ťa dostane! Tie vynikajúce jedlá, ktoré som aj ochutnal sú tou zárukou, na ktoré budeš pravidelne chodiť. Kde zoberieš frajerku a chvíľu zažiješ ten americký sen. Kde dokonca vybavíš nákupy a ešte sa pri tom, takto pekne americky naješ.

Ochutnal som mnoho jedál reštaurácie Elephant Diner a môžem len s úsmevom potvrdiť, že som ten sen zažil. Dokonca ten sen chcem prežívať znovu a znovu :-))

Tu si pozri celý jedálny lístok reštaurácie Elephant Dinner

Dobrú chuť :-)!

A pozri aj môj profil branislav.brezak na Instagrame.
Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák

« všetky blogy