Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Zvoní pizzi už umieráčik?

Že by už dobe, kde bola pizza v najväčšej obľube odzvonilo?

Nieeeeeé, ani náhodou!

Síce tejto dobe kraľuje streetfood (burgre, hotdogs a podobne), ale mojim názorom je, že toto jedlo je tak vytrvalé a historicky úspešné, že nám bude chutiť ešte niekoľko desiatok rokov.

Obdoby, kde klasický rajčinový základ sa mení na smotanový, čisto syrový, dokonca na rôzne ovocné drene, sa nemusia báť žiadneho neúspechu.

Za čias, kde sa moje kuchárske remeslo rozvíjalo, som ja skúšal rôzne recepty a učiac sa od rôznych majstrov, som neskôr tým majstrom ostal ja.

Kuchárskymi školami som prešiel na Slovensku, v Nemecku a v Rakúsku. Naučil som sa x spôsobov prípravy, a tým mám skúseností v najväčšej skromnosti na rozdávanie.

(blog pokračuje ďalej)
Pizza sa dá upiecť rôznymi spôsobmi.

Dá sa upiecť v elektrickej peci, kde sa teplota pohybuje okolo 350 C° Je to pec, kde jej spodok je vyložený šamotom. Asi najlepším spôsobom je pizzu piecť v peci vykurovanej drevom. Tam je pec vyložená šamotom celá. Obrovská teplota skracuje dobu pečenia asi na 2,5 minúty. Tým je zaručená chrumkavosť cesta a samozrejme aj samotných surovín.
Ďalej je to pečenie vo formách, ktoré urýchľujú samotnú prípravu pizze. V pizzériách, kde je každým dňom vyprodukované extrémne množstvo pízz, je to asi najjednoduchší spôsob výroby.

V neposlednej rade nesmiem zabudnúť na pečenie v domácich podmienkach.

Správne vymiesené a nakysnuté cesto, dobre vyhriata rúra je zárukou dobrej kvality upečenej pizze.

Tvarom sa nemusíme trápiť. Ako vidíš ja som zvolil tvar nejakých obdlžníkových tvarov, ktoré sa mi krásne zmestili na plech. Dôležité je si zosúladiť kysnutie a teplotu, ktorá o všetkom rozhoduje.

Je už na tebe, aké suroviny preferuješ na pizzi. Ja preferujem, že niekedy je menej viac. Čiže, keď chceš jesť chrumkavú pizzu, zober v úvahu moju radu a daj si na pizzu minimum surovín. Ale 100 ľudí je 100 chutí :-).

Tak mi ostáva zaželať ti pri výrobe a pečení príjemnú zábavu a dobrú chuť!

Pozri aj môj profil branislav.brezak na Instagrame.
Aktualizované: 18.11.2018
Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák

Akcia
Asia Restaurant
Asia-Restaurant
Už nemusíš len telefonovať, u nás si máš možnosť objednať aj On-line. Vyber si z našej bohatej ponuky a my ti radi, čo najskôr tvoju objednávku prinesieme až domov, alebo...
23.02.2020
» čekuj

Akcia
Pizza Piccolino
Pizza-Piccolino
Pri každej objednávke od nás na Gastromenu.sk ušetríš. Objednaj si teraz a pripíš si svoj prvý kredit, ktorý môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju nasledujúcu...
23.02.2020
» čekuj

Akcia
Pizza & restaurant Halenár
Pizza--and--restaurant-Halenar
Ak hľadáš priestor pre svoj event, tu je naša ponuka :-) Sme pizzéria a reštaurácia, ktorá svojou kvalitou v gastronómii robí spokojných našich hostí už niekoľko rokov. Zorganizuj...
22.02.2020
» čekuj

Akcia
Hotel Koliba
Hotel-Koliba
Všetky tímy pripravte sa, nahláste sa a príďte variť! 7.3. v Kamenáči (Hotel Koliba) sa súťaží o najlepšiu kapustnicu. S tým, že sa zabavíš aj pri pochovávaní basy, vystúpení...
22.02.2020
» čekuj

Akcia
Tekovská kuchyňa a pekáreň
Tekovska-kuchyna-a-pekaren
Už aj v Trnave máš možnosť ochutnať slovenskú regionálnu kuchyňu. Predstavujeme ti slovenský región Tekov. Príď si pochutnať na našej tradičnej domácej kuchyni a popri tom si...
21.02.2020
» čekuj

Akcia
Viet House
Viet-House
Pokiaľ máš rád vietnamskú kuchyňu, neváhaj si rezervovať miesto pre seba a svojich priateľov v ON-LINE rezervácii miest v našom profile na Gastromenu.sk Kllikni na príspevok a...
21.02.2020
» čekuj

Akcia
Reštaurácia Nikol
Restauracia-Nikol
Naša reštaurácia Vám prináša chutné obedy za výhodné ceny už takmer 23 rokov. Mnohí u nás oslávili jubileá, krstiny, birmovky promócie, firemné večierky, či iné významné...
21.02.2020
» čekuj

Akcia
Pozsonyi Csárda
Pozsonyi-Csarda
Obedové menu v centre mesta len za 5,90 v každý pracovný deň..príď ochutnať...
20.02.2020
» čekuj

Akcia
Viet House
Viet-House
Alebo oboje? V tom prípade musíš jednoznačne vyskúšať kari servírované s morskými plodmi. Vychutnaj si túto skvelú kombináciu spolu s jasmínovou ryžou. Potešíš nielen svoj...
20.02.2020
» čekuj

Práca
Viet House
Viet-House
Hľadáme šikovnú čašníčku / čašníka s flexibilným pracovným časom. Vítame všetkých kandidátov s chuťou pracovať v príjemnom prostredí starého mesta Bratislavy....
20.02.2020
» čekuj