čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla

Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000...
12.09.2019   
» čítaj celý blog

Vegan figový koláč

Cícer si vždy vopred uvarím, nepoužívam žiadne polotovary ani konzervy. Banány si roztlačíme vidličkou úplne na kašu a pridáme uvarený, rozmixovaný cícer s (100 ml.) kokosovým...

Reštaurácia a kaviareň Alfredo

Pribinova 1; 955 01 Topoľčany
Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk
Našu reštauráciu nájdete v centre Topolčian. Pozor! Od 1. júla sa sťahujeme do nových priestorov. Info už čoskoro...
» čekuj

Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok

Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že...
10.09.2019   
» čítaj celý blog

Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov

V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci...
09.09.2019   
» čítaj celý blog

Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!

Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch...
06.09.2019   
» čítaj celý blog

2. ročník festivalu vôní, chutí a zážitkov Aróma prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie

Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín - pri Dome armády...
06.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Ovocný koláč bez lepku, múky a cukru
Silvia Kollárová
To je tak krásne, keď v letnom období máme po ruke kopec chutného a sladkastého ovocia. Opäť moje jednoduché pečenie bez cukru a tentokrát aj bez múky. Aké ľahké je upiecť koláčik a sladiť iba ovocím. Zvolila som sladulinké tropické ovocie mango s kombináciou červených ríbezlí. Dokonalá sladkosť a zároveň kyselkavosť v ovocí. Keď som bola menšia, nikdy som nemala rada kyslé bobuľovité ovocie. A dnes patrí medzi moje najobľúbenejšie. Ak nemáte radi červené ríbezle, môžete si na vrch koláčika zvoliť podľa seba vaše obľúbené ovocie. Dúfam, že môj nový a jednoduchý recept bude pre vás opäť veľkým potešením v zdravom pečení bez múky a cukru.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk
Recept Ovocný koláč bez lepku, múky a cukru na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • 1 ks. prezreté mango
  • 3 vajíčka
  • 1 lyžička mletej vanilky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 150 ml. hustejšieho kokosového mlieka
  • 3 lyžice kokosového oleja
  • 200 g. mandľovej múky
  • ríbezle
  • Postup prípravy

    Mango si ošúpeme a v mixéri vymiešame spolu s vajíčkami. Postupne pridávame ostatné suroviny, najprv mokré a potom suché suroviny. Vymiešame úžasné chutné sladulinké cesto, ktoré vlejeme do silikónovej formy na koláče. Ak nemáte k dispozícii silikónovú formu, môžete cesto vliať do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch koláčikov som poukladala červené ríbezle. Ovocie môžete použiť aj podľa seba, aké máte radi. Dáme piecť na 180 °C, 40 - 45 minút. Po upečení treba koláč nechať úplne vychladnúť. Zaručujem úžasnú sladkastú chuť. Vďaka mangu opäť nie je potrebný žiaden cukor. Aké jednoduché je piecť sladké koláčiky bez cukru :-)

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová