Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Recepty na Gastromenu.sk


Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou
Peter Varga
Toto jedlo vyzerá trochu komplikovane, ale nie je vôbec ťažké ho uvariť. Však posúď sám. Keď si prečítaš postup tak mi dáš určite za pravdu :-) Jedlo s receptom je od Petra Vargu, ktorý pôsobí ako šéfkuchár v hoteli The Gibson v Dubline, v Írsku.
◾ Niečo o Petrovi Vargovi:
Pochádza zo Slovenska. Najskôr varil v Bratislave, potom ho zlákal kamarát do Írska a tam už aj ostal. Jeho kuchárske umenie ochutnalo už nespočetné množstvo známych osobností a svetových celebrít (napr. Lady Gaga, JLO, Ed Sheeran, R.E.M., Coldplay).
Gastromenu.sk má tú česť, prinášať Petrove kuchárske umenie prostredníctvom týchto receptov. Toto je prvý recept. Týmto chceme Petrovi Vargovi poďakovať a už sa tešíme na jeho ďalšie kuchárske skvosty.

Blog napísal: Branislav Brežák

Tvoje Gastromenu.sk


Recept Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Hovädzie rebro:
  • 1 ks. hovädzie rebro
  • 1 ks. mrkva
  • 1 ks. zelerová stonka
  • 1 ks. bobkový list
  • 1 ks. biela cibuľa
  • 1 l. zeleninového vývaru
  • Fondant zo zemiakov:
  • 5 zemiakov
  • 100 g. masla
  • soľ
  • Pečené cibuľové pyré:
  • 2 biele cibule
  • 10 ml. medu
  • 5 ml. balsamikového octu
  • Tekvicové pyré:
  • 250 g. olúpanej a nakrájanej tekvice
  • 50 g. masla
  • soľ
  • Cibuľová souce:
  • 200 ml. červeného vína
  • 100 ml. hovädzieho vývaru
  • 50 g. perličkovej cibule
  • Parmezánová pena:
  • 200 g. smotany
  • 200 g. strúhaného parmezánu
  • soľ
  • Postup prípravy

    ◾ Príprava hovädzieho rebra:
    Do pekáča vložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre pri 160 °C približne 3,5 hodiny. Potom schladíme a opatrne odstránime z rebier prebytočný tuk a kosti. Šťavu použijeme neskôr.
    ◾ Zemiakový fondant:
    Zemiaky vložíme do pekáča a pridáme maslo. Osolíme, okoreníme a pridáme čerstvý tymian. Zakryjeme fóliou a pečieme v rúre pri 160 °C 1 hodinu.
    ◾ Pečené cibuľové pyré:
    Neolúpanú bielu cibuľu pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre pri 180 °C 1 hodinu. Keď je upečená, odstránime šupku z cibule a vložíme ju do mixéra. Pridáme med, balzamikový ocot, soľ a vymixujeme na hladké pyré.
    ◾ Tekvicové pyré:
    Nakrájanú tekvicu vložíme ho hrnca, zalejeme studenou vodou a osolíme. Privedieme do varu a varíme asi 15 až 20 minút do mäkka. Pridáme do mixéra a vyšľaháme do hladka. Pred koncom pridáme maslo na zjemnenie.
    ◾ Cibuľový jus:
    Šťavu z rebier privedieme do varu, pridáme červené víno a zredukujeme na hladkú šťavu do ktorej pridáme perličky cibule.
    ◾ Pena z parmezánu:
    Zahrejeme smotanu, pridáme parmezán a dochutíme soľou a korením.

    A už len kúzliť a kúzliť na tanieri :-))


    Akcia
    Asia Restaurant
    Asia-Restaurant
    Už nemusíš len telefonovať, u nás si máš možnosť objednať aj On-line. Vyber si z našej bohatej ponuky a my ti radi, čo najskôr tvoju objednávku prinesieme až domov, alebo...
    23.02.2020
    » čekuj

    Akcia
    Pizza Piccolino
    Pizza-Piccolino
    Pri každej objednávke od nás na Gastromenu.sk ušetríš. Objednaj si teraz a pripíš si svoj prvý kredit, ktorý môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju nasledujúcu...
    23.02.2020
    » čekuj

    Akcia
    Pizza & restaurant Halenár
    Pizza--and--restaurant-Halenar
    Ak hľadáš priestor pre svoj event, tu je naša ponuka :-) Sme pizzéria a reštaurácia, ktorá svojou kvalitou v gastronómii robí spokojných našich hostí už niekoľko rokov. Zorganizuj...
    22.02.2020
    » čekuj

    Akcia
    Hotel Koliba
    Hotel-Koliba
    Všetky tímy pripravte sa, nahláste sa a príďte variť! 7.3. v Kamenáči (Hotel Koliba) sa súťaží o najlepšiu kapustnicu. S tým, že sa zabavíš aj pri pochovávaní basy, vystúpení...
    22.02.2020
    » čekuj

    Akcia
    Tekovská kuchyňa a pekáreň
    Tekovska-kuchyna-a-pekaren
    Už aj v Trnave máš možnosť ochutnať slovenskú regionálnu kuchyňu. Predstavujeme ti slovenský región Tekov. Príď si pochutnať na našej tradičnej domácej kuchyni a popri tom si...
    21.02.2020
    » čekuj

    Akcia
    Viet House
    Viet-House
    Pokiaľ máš rád vietnamskú kuchyňu, neváhaj si rezervovať miesto pre seba a svojich priateľov v ON-LINE rezervácii miest v našom profile na Gastromenu.sk Kllikni na príspevok a...
    21.02.2020
    » čekuj

    Akcia
    Reštaurácia Nikol
    Restauracia-Nikol
    Naša reštaurácia Vám prináša chutné obedy za výhodné ceny už takmer 23 rokov. Mnohí u nás oslávili jubileá, krstiny, birmovky promócie, firemné večierky, či iné významné...
    21.02.2020
    » čekuj

    Akcia
    Pozsonyi Csárda
    Pozsonyi-Csarda
    Obedové menu v centre mesta len za 5,90 v každý pracovný deň..príď ochutnať...
    20.02.2020
    » čekuj

    Akcia
    Viet House
    Viet-House
    Alebo oboje? V tom prípade musíš jednoznačne vyskúšať kari servírované s morskými plodmi. Vychutnaj si túto skvelú kombináciu spolu s jasmínovou ryžou. Potešíš nielen svoj...
    20.02.2020
    » čekuj

    Práca
    Viet House
    Viet-House
    Hľadáme šikovnú čašníčku / čašníka s flexibilným pracovným časom. Vítame všetkých kandidátov s chuťou pracovať v príjemnom prostredí starého mesta Bratislavy....
    20.02.2020
    » čekuj