Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy

S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola...
05.12.2019   
» čítaj celý blog

Gin Tee Egg

Po dlhšom období sme dali so Štefanom hlavy dokopy a pripravili pre pre vás štvoricu zimných drinkov. Toto je prvý z nich a má názov Gin Tee Egg. Vždy keď sa dohodneme na novom projekte...

Tovariš

Nám. Slov. učeného tovarišstva 8; 917 01 Trnava
Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk
Naša reštaurácia Tovariš, ktorú sme pre Vás vytvorili je zameraná zväčša na tradičnú slovenskú kuchyňu s poctivých surovín....
» čekuj

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach

Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré...
04.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči

Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš...
26.11.2019   
» čítaj celý blog

TreeClub je tiež on-line!

Ako ďalšieho zástupcu v on-line svete na Gastromenu.sk od dnes evidujeme TreeClub bar & restaurant zo Smoleníc. Vychýrený podnik na upätí malých Karpát, ktorý navštevujú mnohí...
26.11.2019   
» čítaj celý blog

Prečo hodnotiť a vyjadriť svoj názor na Gastromenu.sk?

V dnešnej dobe, kde ťa neustále v telefóne vyzývajú rôzne aplikácie hodnotiť, kde sa kamkoľvek pohneš na internete a vyskočí ti okno "Ak si spokojný, nezabudni ohodnotiť", kde všetci...
26.11.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Arašidový koláč s jablkami (bez lepku, bez cukru)
Silvia Kollárová
Vo vzduchu je stále cítiť sychravú a upršanú jeseň. Som rada, že moja múza ma ani v tomto smutnom jesennom období neopustila. Keďže, niektoré dni v tomto chladnom období nepôsobia na mňa priaznivo, snažím sa čo najviac vymýšľať chutné recepty. Koláčik patrí medzi môj ďalší experiment a myslí, že sa vydaril skutočne skvelo. Kombinácia arašidov s jablkami ma neuveriteľne prekvapila svojou úžasnou vôňou a chuťou. Kokosová pena na vrchu doladila koláčik do finálnej podoby a spojila všetky chute. Objavujete radi nové a nepoznané spojenia chutí? Pre mňa to je radostná prechádzka v mojich chuťových bunkách :-) Budem veľmi rada, ak opäť vyskúšate upiecť môj báječný nový recept a preniknete do svojich chuťových pohárikov pri každom zahryznutí. Cítite tú vôňu korenín? Škorica, badián, muškátový oriešok, táto zmes korenín sa pri pečení rozvoní celou kuchyňou. Zbožňujem to, aj Vy? Verím, že opäť preniknete do tajov mojich receptov a upečiete si svoj chutný koláč v kombinácií arašidov s jablkami.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

◾ A prečítaj si aj blog, kde sme položili Silvii 20 otázok. Si zvedavý? Tak klikni na tento odkaz Udržiavam svoje telo, vnútro a myseľ v rovnováhe Jing a Jang

Ďakujeme Silvii Kollárovej
Gastromenu.sk
Recept Arašidový koláč s jablkami (bez lepku, bez cukru) na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 3 vajíčka
  • 1 ks. banán
  • 80 - 100g. rozpusteného kvalitného masla
  • 150 ml. kokosového mlieka
  • 200 g. arašidová múka (nesolené arašidy zomleté na jemno)
  • 50 g. ovsenej múky bez lepku
  • 1 lyžička cejlónskej škorice
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • badián, muškátový orech
  • 2 ks. jablká
  • Vrch:
  • 1 plechovka hustého kokosového mlieka
  • limetka
  • jačmenný slad
  • Postup prípravy

    Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s roztlačeným banánom do penista. Pridáme rozpustené maslo, kokosové mlieko a postupne ostatné suché suroviny. Arašidovú múku dosiahneme mletím arašidov, ktoré zomelieme úplne na jemno vo výkonnom mixéry. Do cesta nastrúhame trochu muškátového orechu a na jemno zomletý badián. Nakoniec do cesta primiešame zľahka vyšľahané bielka so štipkou soli nastrúhané, ošúpané dve jablká. Cesto vlejeme do 18 cm formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C, zhruba 50 minút. Koláč necháme úplne vychladnúť. Na vrch koláča si vymiešame hustú smotanu. Vopred na noc dáme plechovku kokosového mlieka do chladničky a na druhý deň vyberieme hustú časť s trochou vody. Vymiešame riadne do tuha kokosovú smotanu, pridáme trochu limetkovej šťavy a sladidla. Sladidlo si môžete zvoliť podľa seba aké máte radi. Smotanový vrch je tak chutný, že sladidlo nebude možno ani potrebné. Poprášime vrch trochou škorice. Koláč je veľmi šťavnatý a vlhkejší, spojenie chutí je dokonalé s kokosovou smotanou na vrchu.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová