Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


TreeClub je tiež on-line!

Ako ďalšieho zástupcu v on-line svete na Gastromenu.sk od dnes evidujeme TreeClub bar & restaurant zo Smoleníc. Vychýrený podnik na upätí malých Karpát, ktorý navštevujú mnohí...
18.11.2019   
» čítaj celý blog

Arašidový koláč s jablkami (bez lepku, bez cukru)

Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s roztlačeným banánom do penista. Pridáme rozpustené maslo, kokosové mlieko a postupne ostatné suché suroviny. Arašidovú múku dosiahneme...

Pizza & restaurant Halenár

SNP 298/67; 919 04 Smolenice
Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk
Pizzéria & restaurant vznikla už 1. 4. 2004. Bola ako prvá v širokom okolí a postupne sa pridávali ďalšie. Svojou kvalitou už roky...
» čekuj

Udržiavam svoje telo, vnútro a myseľ v rovnováhe Jing a Jang

Gastromenu.sk už dlhšiu dobu spolupracuje z foodblogerkou Silviou Kollárovou a mne je veľkou cťou vám ju trochu predstaviť prostredníctvom mojich 20 otázok, ktoré som Silvii...
14.11.2019   
» čítaj celý blog

Tak čo, už máš odcvičené ?

Alena Krůtová je typickým príkladom ženy - mama dcéry Adélky, ktorá svojim životným štýlom inšpiruje mnohých z nás. Ktorá vie dokopy skĺbiť rodinu, podnikanie a svoj zdravý...
10.11.2019   
» čítaj celý blog

Prečo hodnotiť a vyjadriť svoj názor na Gastromenu.sk?

V dnešnej dobe, kde ťa neustále v telefóne vyzývajú rôzne aplikácie hodnotiť, kde sa kamkoľvek pohneš na internete a vyskočí ti okno "Ak si spokojný, nezabudni ohodnotiť", kde všetci...
13.10.2019   
» čítaj celý blog

Trnavský Októberfest vypukne vo štvrtok, sviatok pivárov potrvá tri dni

Sviatok pre milovníkov piva, ale aj dobrého jedla a zábavy. V City Parku na Trstínskej ulici vypukne už vo štvrtok 10. októbra 2019 druhý ročník trnavského Októberfestu. Októberfest...
09.10.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Bábovka espresso
Silvia Kollárová
Kto by nemal rád vôňu a chuť kávy? Ešte pre nedávnom bola mojou každodennou súčasťou. Keď sa nato pozerám s odstupom času, ani mi to vôbec nechýba :-) I keď čerstvo zomleté zrnká kávy a pohľad na pretekajúcu kávičku strojom do vášho obľúbeného hrnčeka, vyvolávajú vo mne úžasné pocity a spomienky. Pozerať sa na raňajší východ slnka vo vašom obľúbenom svetríku a v ruke držiac horúcu šálku voňavej kávičky. Úžasný hrejivý pocit, ktorý vás zaleje prúdom, pri každom odchlípnutí tmavej kávy s kvapkou horúcej čokolády na vrchu. To sú neopísateľné pocity a sny, ktoré akoby boli súčasťou v našich mysliach a v našich životoch. Tak som si opäť predstavila môj jeden z ďalších chutných receptov, bábovku v objatí kávy. A skutočne sa budete cítiť ako naokolo vás všade rozvoniava úžasný vánok zrnkovej tmavej kávy. Každý jeden recept tvorím vo svojej mysli s tým, že vám pečenie prinesie radosť a lásku z každého kúska koláča.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej - Gastromenu.sk
Recept Bábovka espresso na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 4 vajíčka
  • 2 lyžice trstinovej melasy
  • 4 lyžice kokosového oleja
  • 150 ml. kokosového mlieka
  • 200 g. mandľovej múky
  • 100 g. ovsenej múky bez lepku
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 2 lyžice kvalitnej zomletej kávy
  • Plnka:
  • 150 g. 82% kvalitnej horkej čokolády
  • 1 malé silné espresso
  • Postup prípravy

    Vajíčka si riadne vymiešame s trstinovou melasou. Tá dodá cestu veľmi zvláštnu a zaujímavú chuť. Začneme pridávať ostatné suroviny, najprv mokré a potom suché suroviny. Nakoniec si zomelieme kvalitnú, vašu obľúbenú kávu a vmiešame do cesta. Nad parou si rozpustíme horkú čokoládu a do nej vmiešame silné malé espresso. Plnka nám zhustne. Formu na bábovku som si vymazala masielkom a práškovým kakaom. Vlejeme polovicu cesta do formy a lyžicou pridávame plnku, ktorú riadne po obvode formy porozťahujeme. Opäť vlejeme ostatnú časť cesta. Dáme piecť na 180 °C, 40 minút, Necháme vychladnúť a vyklopíme bábovku. Ak použijete iné sladidlo, nezaručujem takú skvelú a zaujímavú chuť bábovky ako s trstinovou melasou.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová