čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla

Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000...
12.09.2019   
» čítaj celý blog

Vegan figový koláč

Cícer si vždy vopred uvarím, nepoužívam žiadne polotovary ani konzervy. Banány si roztlačíme vidličkou úplne na kašu a pridáme uvarený, rozmixovaný cícer s (100 ml.) kokosovým...

Reštaurácia a kaviareň Alfredo

Pribinova 1; 955 01 Topoľčany
Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk
Našu reštauráciu nájdete v centre Topolčian. Pozor! Od 1. júla sa sťahujeme do nových priestorov. Info už čoskoro...
» čekuj

Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok

Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že...
10.09.2019   
» čítaj celý blog

Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov

V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci...
09.09.2019   
» čítaj celý blog

Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!

Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch...
06.09.2019   
» čítaj celý blog

2. ročník festivalu vôní, chutí a zážitkov Aróma prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie

Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín - pri Dome armády...
06.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Čerešňová bábovka
Silvia Kollárová
Milujem leto, moje najkrajšie obdobie v roku. Zima má tiež v sebe úžasné čaro, ale leto vždy zostane v mojej mysli najkrajším obdobím plných zážitkov a udalostí v mojom živote. Spomínam si opäť na skvelé víkendové rána s kamarátmi pri kávičke vonku na terase, so sviežim ovocným koláčikom roztekajúcim ovocím sa na vrchu. Ach, tá šťavnatosť a čerstvosť v krásnom farebnom ovocí, na to nikdy nezabudnem. Ako keby to bolo len včera :-)! Ten čas veľmi rýchlo letí. Krásne spomienky v nás nikdy nezostarnú a vždy sa k nim rada vraciam. Takisto to bolo aj pri pečení tejto úžasnej šťavnatej bábovky s čerešňami. Veľmi jednoduchá a nie náročná na prípravu, pre každú šikovnú gazdinku, čo rada pečie. Ak si na bábovku rozlejete kvalitnú horkú čokoládu, budete si všetky prsty oblizovať :-). Myslíte si, že to nie je možné? Tak neváhajte a vyskúšajte opäť môj jednoduchý recept na skvelú bábovku s čerešňami, poliatou horkou čokoládou. Určite mi dáte za pravdu, neodolateľná kombinácia všetkých chutí.

◾ Ďalší recept, v poradí ôsmy od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk
Recept Čerešňová bábovka na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 5 vajíčok
  • 100 - 150g. čerstvých čerešní
  • 150 ml. kokosového mlieka
  • 150 g. ovsenej múky bez lepku
  • 1 šálka mletých mandlí
  • 1 a 1/2 lyžice trstinovej melasy
  • 1/2 lyžice karobového prášku (náhrada kakaa)
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Vrch:
  • 100 g. vegan horkej čokolády
  • Postup prípravy

    Vajíčka si vymiešame do penista s trstinovou melasou a postupne pridáme kokosové mlieko, olivový olej a ostatné suroviny. Nakoniec si primiešame do cesta pár vykôstkovaných čerešní. Miesto karobového prášku môžete pridať do cesta kakao. Cesto vlejeme do formy na bábovku a dáme piecť na 180 °C, 40 minút. Necháme vychladnúť a vyklopíme z formy. Na vrch bábovky si rozpustíme nad parou horkú čokoládu a polejeme ňou bábovku. Ak použijete iné sladidlo ako trstinovú melasu, chuť môže byť odlišná. Trstinová melasa má výraznú zvláštnu nešpecifikovanú chuť. Je veľmi zdravou variantou sladenia a u nás je veľmi obľúbená. Bábovka nie je vôbec náročná na pečenie, verím že si jej chuť rýchlo zamilujete v kombinácii s čerešňami.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová