čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla

Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000...
12.09.2019   
» čítaj celý blog

Vegan figový koláč

Cícer si vždy vopred uvarím, nepoužívam žiadne polotovary ani konzervy. Banány si roztlačíme vidličkou úplne na kašu a pridáme uvarený, rozmixovaný cícer s (100 ml.) kokosovým...

Reštaurácia a kaviareň Alfredo

Pribinova 1; 955 01 Topoľčany
Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk
Našu reštauráciu nájdete v centre Topolčian. Pozor! Od 1. júla sa sťahujeme do nových priestorov. Info už čoskoro...
» čekuj

Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok

Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že...
10.09.2019   
» čítaj celý blog

Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov

V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci...
09.09.2019   
» čítaj celý blog

Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!

Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch...
06.09.2019   
» čítaj celý blog

2. ročník festivalu vôní, chutí a zážitkov Aróma prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie

Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín - pri Dome armády...
06.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Hokkaido jahoda cheesecake (bez lepku, bez cukru)
Silvia Kollárová
Čo poviete na kombináciu hokkaido tekvice a sladkých jahôd? Priznám sa, vyskúšala som túto zaujímavú kombináciu prvý raz a vôbec ma nesklamala. Hokkaido tekvica je ideálna aj na výrobu lahodného krému s bazalkou a strúhaným syrom na vrchu. Milujem tento úžasný, hustý krém plný chutí a určite kto má rád tekvicu, neodolá takémuto lahodnému zážitku. Hokkaido tekvica má sladkastú chuť a v kombinácii s jahodami a syru riccota bez pridania cukru, je koláčik neuveriteľne svieži a sladký. Niekedy si uvedomím ako ľahko sa dá žiť aj bez cukru. Chcem vás inšpirovať mojimi zdravšími receptami a naučiť vás piecť chutné koláčiky bez pridania cukru. Naše životy budú tým hodnotnejšie, zdravšie a kvalitnejšie. Mojou veľkou vášňou je kombinovať v pečení rôzne chute surovín a zapojiť tým moju kreativitu natoľko, aby vám moje recepty prinášali pôžitok a radosť.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Team Gastromenu.sk
Recept Hokkaido jahoda cheesecake (bez lepku, bez cukru) na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Korpus:
  • 1 banán
  • 1/2 šálky ovsených vločiek bez lepku
  • 80 - 100g. ovsenej múky bez lepku
  • 1 lyžica bio kakaa s nízkym obsahom tuku a cukru
  • Plnka:
  • 1/2 menšej tekvice hokkaido
  • 200 g. syru riccota
  • 2 vajíčka
  • Vrch:
  • 300 g. jahôd
  • Agar želatíny
  • Postup prípravy

    Banán roztlačíme vidličkou úplne na kašu, pridáme jemné ovsené vločky, ostatné suroviny a vypracujeme rukami cesto. Cesto treba vyvaľkať na tenko a potom natlačiť do 18 cm formy, vystlanej papierom na pečenie. Polovicu hokkaido tekvice upečieme a potom rozmixujeme na pyré. Pridáme riccotu, vajíčka a vymiešame plnku. Plnku vlejeme na korpus a dáme piecť na 180 °C, 30 - 35 minút. Nakoniec umyjeme jahody, nakrájame ich na menšie kúsky, podlejeme trochou vody a dáme variť na miernom ohni do zmäknutia. Pridáme želatínu Agar a miešame až do zhustnutia. Plnku vlejeme na vrch koláčika a dáme schladiť do chladničky. Opäť zdravá varianta koláčika bez potrebného pridania cukru. Banán v korpuse, hokkaido tekvica a jahody sú dosť sladké na dokonalé spojenie všetkých chutí.

    S láskou Silvia Kollárová